Hellefisk: Erik Jensen regner ikke med at følge biologernes anbefalinger

Naalakkersuisut vil formentlig fortsat sætte kvoterne for fangst af indenskærs hellefisk højere end anbefalet af Naturinstituttet. Det siger Naalakkersuisoq for fiskeri, Erik Jensen.
Foto © : KNR
03. juli 2018 15:18

- Vi har taget Naturinstituttets anbefalinger til efterretning, og det bliver også taget i betragtning i evalueringerne. Men lige nu regner jeg ikke med, at de vil blive fulgt, siger han.

LÆS OGSÅ Naturinstituttet skal forbedre rådgivningen

Naturinstituttets rådgivning er baseret på den indhandlede mængde hellefisk, fiskernes logbøger og biologernes undersøgelser. 

Men naalakkersuisoq for fiskeri mener, at det er antallet af indhandlingsteder er problemet.

- Dét, at der indhandles færre hellefisk, er ikke ensbetydende med, at der er færre hellefisk. Jeg mener, at vi bør øge antallet af indhandlingssteder, så vi kan sørge for, at samtlige kvoter opfiskes.

LÆS OGSÅ Sinerissap qanittuani qaleraleqassuseq kinguariarpoq

LÆS OGSÅ De udenskærs hellefisk har det godt

KNR fortalte i sidste uge, at medlemmer af fiskeriudvalget, Karl Kristian Kruse (S) og Steen Lynge (D) mener, at Naturinstituttets undersøgelser er utroværdige og foreslog derfor, at bevillingen sættes op, så Naturinstituttet kan foretage flere undersøgelser.

Men den ide bider Erik Jensen ikke på.

- Vi har ikke planer om at øge finansieringen til Naturinstituttet lige nu, siger naalakkersuisoq for fiskeri Erik Jensen, der hellere vil stille flere krav til Naturinstituttet.

LÆS OGSÅ Der fiskes for hårdt indenskærs