Socialrådgiverne kræver politisk handling for børnenes skyld

Socialrådgivernes fagforening, NIISIP, råber ligeledes vagt i gevær over for problemet med omsorgssvigtede børn og unge.
Foto © : Jaaku Lyberth/KNR
06. november 2015 15:10

- NIISIP har flere gange forsøgt at gøre råbe politikerne op for at starte en dialog om, hvordan vi løser vores lands sociale problemer. Forholdene for børnene og de unge er yderst kritisable, og der kræves handling, lyder det i en pressemeddelelse.

I mange sager overholdes lovgivningen ikke i forhold til at udarbejde handleplaner for de udsatte børn og unge. Der mangler også opfølgning, og nogle steder har hver enkelt socialrådgiver så mange sager, at de ikke kan undgå at lave fejl.

Læs også Børnetalsmand skyder kritik ned

Læs også Aleqa appellerer til fagfolk i sag om udsatte børn

Socialrådgiverne mister overblikket og indsatserne er brandslukning i stedet for en tidlig og veltilrettelagt støtte. Og det er dybt bekymrende, fremgår det blandt andet af en pressemeddelelse fra NIISIP.

Socialrådgiverne opfordrer derfor politikerne til at prioritere hele socialområdet. De efterlyser et loft over, hvor mange sager en enkelt socialrådgiver eller sagsbehandler må have ansvaret for. Og at det er vanskeligt at rekruttere socialrådgivere i de mindre byer fordi løn- og arbejdsvilkårene er urimelige.

Læs også Søren Espersen: Danmark bør midlertidigt overtage socialområdet i Grønland

Læs også Familie- og sundhedsudvalget: Pengene til børnene skal findes

Læs også VIDEO Se eller gense valgdebatten om udsatte børn (valget 2014)