Kronik: Regeringen laver revner i rigsfællesskabet med Kina-frygt

Den danske regering er med til at ødelægge rigsfællesskabet, hvis Danmark spærrer for kinesisk involvering i Grønlands lufthavnsbyggerier.

Det mener adm. direktør i Siorarsiorfik - Nuuk City Development A/S og tidligere naalakkersuisutmedlem, Jens B. Frederiksen og Ulrik Tarp Jensen, der har en master i forretningsadministration (mba) fra Peking University.

LÆS OGSÅ Den kinesiske ambassadør besøger Grønland

I en kronik i Politiken påpeger de, at Kinas interesse i lufthavnsbyggerierne bliver misforstået, når danske ministre sammenligner kinesiske investeringer i afrikanske og sydasiatiske lande med investeringer i infrastrukturen i Grønland.

For kinesiske selskaber er frem for alt interesseret i at lave en god forretning. Og de er klar over, at Danmark har ansvaret for sikkerhedspolitikken for Grønland, påpeger de to kronikører.

LÆS OGSÅ Frygt for Kina-interesse er overdrevet

Derfor er det forkert, når den danske regering advarer om, at kinesisk interesse i Grønland skyldes politiske magtinteresser og dermed hindrer vækst og udvikling i Grønland, skriver Jens B. Frederiksen og Ulrik Tarp Jensen.

- Det er nedbrydende og livsfarligt for rigsfællesskabskonstruktionen, når statsministeren og forsvarsministeren blander økonomisk udvikling og sikkerhedspolitik sammen i en pærevælling. Adskil det! skriver de.

LÆS OGSÅ Grønland skal passe på Kina

LÆS OGSÅ Politisk usikkerhed kan skræmme investorer væk

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl