Den kinesiske ambassadør besøger Grønland

Den kinesiske ambassadør Deng Ying er på orienteringsrejse i Grønland, og formanden for Naalakkersuisut har blandt andet fortalt ambassadøren om status på arbejdet med lufthavnsbyggerierne. Det oplyser Selvstyret.
Kim Kielsen og Deng Ying under besøget i Qooqqut.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
09. august 2018 16:21

I forbindelse med ambassadørens orienteringsrejse her i landet inviterede formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, ambassadøren på en sejltur til Qooqqut i Nuuk Fjorden, så ambassadøren kunne opleve den grønlandske natur og få et afbræk i det formelle program.

Ifølge meddelelsen fra Selvstyret var der ikke formelle drøftelser under turen.

Kim Kielsen benyttede dog lejligheden til at takke for den kinesiske ambassades samarbejde i forberedelserne af Naalakkersuisuts handelsfremstød i Kina i efteråret 2017. 

Orienterede om lufthavne

Ambassadøren ambassadøren spurgte ind til arbejdet med opførelse af nye lufthavne i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat. Kielsen orienterede derfor ambassadøren om status på arbejdet med anlæggelse af nye lufthavne i Grønland, hvor Naalakkersuisuts forslag til anlægslov nu er under behandling i Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg.

Et kinesisk selskab er blevet prækvalificeret til at give et bud på opførelsen af de tre lufthavne.

LÆS OGSÅ Dansk frygt for kinesisk selskab

Den kinesiske ambassade har i forbindelse med besøget arrangeret Kinesisk Film Festival 2018 i Grønland. Filmfestivalen er arrangeret i samarbejde med Grønlands Selvstyre og Katuaq.

Kinesisk Film Festival 2018 finder sted i Nuuk den 7.-8. august, i Sisimiut den 9. august og i Ilulissat den 11. august.