Naalakkersuisut befinder sig efterhånden i en krise, vurderer politisk redaktør ved Sermitsiaq, Jensine Berthelsen.Foto: KNR

Politisk redaktør: Krisen kradser i coronahåndteringen

Forvirrende regler, dårlig kommunikation og ingen inddragelse. Kritikpunkterne er mange, og svarene er få.

Kritikken hagler ned over Naalakkersuisut for håndteringen af coronavirus. Senest har en samlet opposition givet afløb for frustrationerne i offentligheden.

Partierne savner at blive hørt og inddraget i de beslutninger, der bliver taget, og Naalakkersuisut befinder sig efterhånden i en krise, mener politisk redaktør ved Sermitsiaq, Jensine Berthelsen.

LÆS OGSÅ Coronasamarbejde ligger i ruiner – Som at tale til en mur

- Jeg mener, der er en krisesituation med partiledernes manglende samarbejde. Når de splittes, så splittes vi alle, og det skal de tænke over. Der er ingen partifarve i coronavirussen, siger Jensine Berthelsen.

Det er langt fra det eneste sted, kritikken kommer fra. Ældreforeninger, sportsforeninger, kulturforeninger, fagforeninger, brancheforeninger har alle luftet kritik. Enten på grund af manglende inddragelse, forvirrende regler eller dårlig kommunikation.

Og netop kommunikationen er blevet dårligere med tiden, mener Jensine Berthelsen.

- I starten af coronakrisen blev befolkningen oplyst grundigt, og der var daglige pressemøder, men i dag er det en sjældenhed, at de forklarer sig over for befolkningen, siger Sermitsiaqs politiske redaktør.

LÆS OGSÅ Samlet opposition kritiserer Naalakkersuisut: Ingen sammenhold mod bekæmpelse af corona

Der er blevet længere mellem de nationale pressemøder, men der kommer stadig en masse nye regler.

Det seneste pressemøde var 31. juli, hvor Naalakkersuisut fremlagde en bekendtgørelse, som efterfølgende er blevet kritiseret voldsomt.

Siden 3. august har KNR forsøgt at få Kim Kielsen eller andre fra Naalakkersuisut til at forholde sig til den voksende kritik, men det er ikke lykkedes at få nogen til stille op til interview.

Heller ikke denne gang er det lykkedes.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt