Formand for SIK, Jess G. Berthelsen, kan ikke forstå, hvorfor Siumut må holde landsmøde, når SIK og pensionskassen SISA ikke må.Foto: KNR

SIK kræver erstatning for aflyste møder

Formanden for fagforeningen er rasende over, at Siumut kan holde landsmøde, mens SIK er nødt til at aflyse møder.

Hvad har ikke med politik at gøre?

Det spørgsmål stiller Jess G. Berthelsen, efter at Coronasekretariatet har givet afslag til, at fagforeningen SIK's pensionskasse kan holde to møder, samtidig med at Siumut har fået godkendt at holde et landsmøde i september.

- Bliver man ikke smittet af corona, hvis man er fra Siumut og politisk, og kan man ikke smitte andre? Jeg synes, det er helt uhørt, at man siger til alle andre, at man ikke må mødes, men at dem, der har været med til at lave lovgivningen, godt må, siger Jess G. Berthelsen, formand for SIK.

- Det hænger ikke sammen

SIK havde planer om at holde et møde 26. august i Ilulissat med 15 deltagere, og Pensionskassen SISA ville holde en generalforsamling 15. september i Ilulissat.

Men da en ny bekendtgørelse trådte i kraft 2. august, blev Jess. G. Berthelsen i tvivl om, hvorvidt møderne kunne gennemføres.

LÆS OGSÅ Forvirring og misforståelser om coronaregler: Endnu flere vil have klare retningslinjer

Fordi pludselig var det blev lov, at man ikke må deltage i arrangementer, hvis der kommer folk fra andre kommuner.

Formanden for SIK skrev derfor en mail til Coronasekretariatet, og her lød svaret 4. august, at de to arrangementer ikke kan gennemføres.

Jess G. Berthelsen blev dog rasende, da han fandt ud af, at Siumut har fået lov til at holde et fysisk landsmøde fra 4. til 6. september med 68 deltagere fra det meste af landet.

- Siumut har været med til at lave bekendtgørelsen, og de må godt mødes, men vi andre må ikke. Det hænger ikke sammen, siger Jess G. Berthelsen, formand for SIK.

Kræver erstatning

Det kan lade sig gøre, fordi der i bekendtgørelsen står, at reglerne ikke gælder for "forsamlinger med et politisk eller andet meningsbefordrende øjemed".

Jess G. Berthelsen mener dog, at SIK og pensionskassen SISA i allerhøjeste grad er politisk, og derfor kan han ikke forstå, hvorfor Coronasekretariatet har givet afslag på de kommende møder.

Formanden for SIK har derfor igen taget kontakt til Coronasekretariatet for at høre, hvorfor de har fået afslag.

Sekretariatet er i gang med at undersøge sagen, men får SIK samme svar, og holder Siumut landsmøde, vil fagforeningen kræve en erstatning.

- Hvis Siumut holder landsmøde fysisk, kræver vi en erstatning for de mange timer, vi har brugt på at arrangere vores møder og de mange billetter, som vi ikke kan få refunderet, siger Jess G. Berthelsen.

LÆS OGSÅ Samlet opposition kritiserer Naalakkersuisut: Ingen sammenhold mod bekæmpelse af corona

Ifølge Jess G. Berthelsen vil et eventuelt erstatningskrav lyde på omkring 150.000 kroner.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt