Nuuks fodboldklubber om landstrænerfyring: Han bør ansættes igen

Sammenslutning for fodboldklubber i Nuuk frygter splittelse i grønlandsk fodbold efter fyring af Rene Olsen og opfordrer til forsoning.
Futsal landsholdet har deltaget i Nordic Cup flere gange Foto © : Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat
Skrevet af Noah Mølgaard
26. januar 2022 14:26

Tidligere landstræner i futsal, Rene Olsen, blev fyret af KAK, da futsallandsholdet kom hjem uden medaljer fra den nordiske turnering Nordic Cup i december.

Men kravet om medaljer i Nordic Cup er lavet på et forkert tidspunkt, mener NBU.

Det er sammenslutningen for fodboldklubber i Nuuk.

- Vores fodboldspillere har haft dårlige vilkår på grund af corona de to sidste år. Vi mener derfor, at fyringen er dårligt timet, siger Inuaraq Petersen fra NBU.

- Der har været mange restriktioner, der har begrænset træningen i klubberne. Det er derfor ikke mærkeligt, at vores spillere ikke er i topform nu. Det er derfor ikke mærkeligt, at vores landshold havde begrænsede resultater. Der er ikke altid fuldt udbytte, når der ikke har været træning, uddyber Inuaraq Petersen.

LÆS OGSÅ Futsalspillere efter trænerfyring: Det er skudt forbi af KAK

KAK er fodboldens organisation i Grønland, og her understregede formand Benjamin Kielsen overfor KNR mandag, at beslutningen om fyringen af Rene Olsen ligger urokkeligt fast.

Intet at miste

Men det afholder ikke NBU fra at opfordre til at genoverveje fyringen – også fordi KAK ikke anfægter Rene Olsens trænerkvaliteter ud over de manglende medaljer. 

- KAK bør tage med i sine overvejelser, hvad det er for en værdi, vi er ved at miste. De bør kigge på, hvad vi får og hvilken pris, der er tale om, siger Inuaraq Petersen efter intern diskussion i NBU.

- KAK bør mødes med Rene Olsen ansigt til ansigt og snakke om fremtiden, siger han. 

- Vi mener fra NBU, at fyringen af Rene Olsen bør annulleres, og at han skal genansættes. Vi har ikke noget at miste, hvis vi takler situationen på den måde, slutter Inuaraq Petersen.

LÆS OGSÅ Futsal: Grønland slutter som nummer fire

KNR har fremlagt NBU’s udtalelse overfor KAK.

Formand Benjamin Kielsen oplyser, at han betragter sagen som værende afsluttet.