Naalakkersuisut: Hellefiskekvoten skal tage højde for den biologiske rådgivning fremover
4.346 ton.
Sådan lød anbefalingen fra Naturinstituttet, da Naalakkersuisut skulle fastsætte dette års hellefiske-kvote i Diskobugten.
Men det daværende Naalakkersuisut valgte at sætte kvoten en del højere, så den landede på omkring 7.847 ton, altså 81 procent over.
Siden er der kommet nye folk i Naalakkersuisut og fremover vil politikerne følge den biologiske rådgivning.
- Jeg forholder mig til de kvoter, som det tidligere Naalakkersuisut har givet. Rådgivningen var 4000 ton og 7000 ton blev fisket op, og derfor blev den biologiske rådgivning overskredet, siger Aqqaluaq Bilmann Egede til KNR.
LÆS OGSÅ Siumut: Der skal flere fiskere til
Næste års kvote skal som sædvanligt fastsættes, inden året er omme.
For to uger siden offentliggjorde Naturinstituttet ellers sin rådgivning til næste års fiskeri. Og den har ikke ændret sig et gram: 4346 ton.
Og Aqqaluaq B. Egede lover altså, at man vil holde sig tæt til den biologiske rådgivning. Han vil dog endnu ikke sige, hvor meget han vil lægge op til, at kvoten lander på.
- Vi vil ikke fastsætte en kvote, der skyder alt for meget forbi rådgivningen, siger Aqqaluaq B. Egede.
LÆS OGSÅ Formand for Fiskerikommission: Der bliver enten færre fiskere eller mindre fangst til hver
Han vil i højere grad arbejde for at fiskeriet i Grønland skal foregå bæredygtigt.
Derfor bør man arbejde for, at de kystnære hellefiskere også fisker efter andre arter:
- Hvis vi skal styre landet bæredygtigt, har vi en opgave. Der er for mange fiskere i Diskobugten, og vi er nødt til at brede det ud.
- Det vil sige, at hellefiskerne bør arbejde mere spredt og finde alternative muligheder i fiskerierhvervet, siger Aqqaluaq B. Egede.