Anders Tegnell, som er læge med speciale i infektionssygdomme og embedsmand, har hele tiden hævdet, at Sverige har haft den mest udholdende strategi. Men nu er han mere selvkritisk på baggrund af de høje dødstal i Sverige.Foto: Anders Wiklund/TT/Ritzau Scanpix

Sveriges statsepidemiolog: Vi burde have gjort mere mod corona

I dag ville vi have gjort en ting mellem det, vi har gjort, og det, resten af verden har gjort, siger Anders Tegnell.

Sverige burde have truffet flere forholdsregler mod det nye coronavirus fra begyndelsen, siger statsepidemiolog Anders Tegnell til Sveriges Radio.

- Skulle vi komme til at støde på samme sygdom med præcis den viden, som vi har i dag, tror jeg, at vi ville have gjort en mellemting mellem det, som Sverige har gjort, og det, som resten af verden har gjort, siger Tegnell til nyhedsprogrammet Ekot.

LÆS OGSÅ Sverige nærmer sig 4000 coronaofre - og får kritik hjemmefra

Sverige har valgt en noget anden strategi i kampen mod coronavirus end de fleste andre lande.

Blandt andet har landets skoler og restauranter på intet tidspunkt været beordret lukket.

Anders Tegnell, som er læge med speciale i infektionssygdomme og embedsmand, har hele tiden hævdet, at Sverige har haft den mest udholdende strategi.

Men nu er han mere selvkritisk på baggrund af de høje dødstal i Sverige.

LÆS OGSÅ Sverige registrerer 67 døde af coronavirus på et døgn

Der dør stadig omkring 50 personer dagligt i Sverige, og antallet af dødsfald med coronavirus er indtil videre opgjort til 4468 personer.

- Det er det, som vi skal tænke over i fremtiden - om der var nogen måde, hvorpå det kunne have været hindret, siger Anders Tegnell.

Kommentarer