Hegelund: Nye regler på brættet gør os mere selvforsynende

De nye regler for salg af fødevarer på brættet er et godt skridt på vejen til at Grønland kan blive mere selvforsynende med mad, mener kokken Inunnguaq Hegelund.
05. september 2018 14:42

Stjernekokken Inunnguaq Hegelund, er glad for de nye regler om salg af grønlandske fødevare på brættet. 

Fra lørdag den 1. september er en dispensation for salg af forarbejdede fødevarer på brættet nemlig trådt i kraft

Det betyder, at der nu kan sælges, røget, tørret, saltet og frossen fisk og kød.

Inunnguaq Hegelund, der blandt andet står bag restauranten Kalaaliaraq i Nuuk og Igasa Food Festival i Sydgrønland, har flere gange udtalt, at vi skal være bedre til at spise lokalt.

LÆS OGSÅ Nu bliver der plads til tørret og saltet på brættet

Han mener, at man med dispensationen er på rette vej, til at give fangere og fiskere bedre vilkår til at gøre landet mere selvforsynende. 

- Det er helt sikkert et step mod, at vi kan blive mere selvstændige indenfor vores fødevarer. Jeg blev rigtig glad, da jeg læste det i avisen. Vi bliver mere lokalt forankrede, og så skal vi bare stå sammen om det hele, samfundet, og støtte fangere, fiskere og de forskellige brætter, siger han.

LÆS OGSÅ Madfestival vil give lokale råvarer hovedrollen

Inunnguaq Hegelund mener, at de nye muligheder gør udbuddet større. 

- Nu har de mulighed for at fryse ned og alle de der ting, og det tror jeg, at mange af brætterne har haft problemer med førhen. De har ikke haft noget backup, de kunne sælge, har jeg kunnet forstå på dem. Men nu har de den mulighed, så det bliver meget spændende. En super mulighed for, at vi kan bruge flere råvarer fra vores land, siger Inunnguaq Hegelund.

LÆS OGSÅ Grønlandsk mad skaber livskvalitet for ældre