Museerne i Grønland vil gerne samarbejde med Selvstyret om de kommende besøgscentre for turister.

NUKAKA: Lad os samarbejde

Lokalmuseernes forening - NUKAKA - opfordrer til, at Selvstyret inddrager museerne i arbejdet med at oprette besøgscentre og turistanlæg.

Lokalmuseerne i Grønland vil gerne samarbejde om at udvikle de kommende besøgscentre og turistanlæg, som Naalakkersuisut har planer om.

Det er meldingen fra NUKAKA (Nunatsinni Katersugaasiviit Kattuffiat) eller Sammenslutningen af Lokalmuseer i Grønland.

- NUKAKA glæder sig jo egentlig over at der vil blive givet penge til det her område fordi vi synes virkelig at det mangler at blive løftet. Det er vi helt enige i, siger Christine Løventoft, der er medlem af bestyrelsen i NUKAKA.

Læs også VG bakker op om offentlige turistcentre

 

Føler sig overset

Umiddelbart virker det bare ikke, som om man i Selvstyret har tænkt på lokalmuseerne kunne bidrage med noget, siger Christine Løventoft:

- Vi synes bare, det er brandærgerligt, at man ikke ser på at udvikle det inden for og i samarbejde med de eksisterende museer og museumsvæsen, sådan som man har gjort alle mulige andre steder i verden, siger Christine Løventoft.

Hun erkender, at mange af Grønlands små lokalmuseer halter noget efter i forhold til museer ude i verden, når det drejer sig om moderne formidling af kunst og kultur:

- Altså vi lever nok ikke helt op til definitionen af et moderne museum, fordi vi har meget, meget få ressourcer, og vi er også begrænset meget af vores ofte meget små lokaler i de gamle kolonibygninger.

Læs også Offentlige turismecentre møder kritik

 

Museer har genstandene

Christine Løventoft er til daglig leder af Sisimiut museum, som sammen med Kangerlussuaq museum modtager omkring 5000 turister om året.

Hun påpeger, at det er museerne der rummer mange af de genstande som turisterne kommer for at opleve.

- Fordi  hvad er det vi vil udstille og formidle? Det er jo blandt andet kulturhistoriske genstande så derfor synes vi ikke det giver så stor mening at lave store centre med en masse digitalt og så er genstandene stadigvæke på museerne. Så lave et samarbejde, hvor vi får lavet rigtigt gode formidlingstilbud til turisterne. Det er det vi synes, der mangler.

Læs også Qujaukitsoq vil have turistcentre til hele landet

Der er afsat tre millioner kroner på finansloven i år og hvert af de kommende fire år til at projektere og udvikle besøgscentre i Grønland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt