Naalakkersuisut: Vi inddrog KNR

KNR blev ikke inviteret, der var ikke plads på flyveren og journalister kunne ikke deltage ved flere møder. Alligevel mener Naalakkersuisut, at de lever op til egne retningslinjer.

Det er forkert, når KNR skriver, at Naalakkersuisut glemmer åbenhed i forbindelse med uranturen til Canada. Det skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

Selvom Naalakkersuisut ikke inviterede medierne eller i det mindste oplyste om turen, og der i øvrigt ikke var plads på flyveren, og KNR i øvrigt ikke måtte deltage ved flere møder, hvis de tog med, så peger Naalakkersuisut på, at KNR blev inddraget i turen til Canada.

Naalakkersuisut gav nemlig KNR lov til selv at arrangere en tur til Canada, og så deltage i de møder, man måtte give dem lov til.

 

Pressedækning ikke drøftet

KNR blev altså ikke inviteret, men hørte om turen ad anden vej og henvendte sig herefter med en forespørgsel om at deltage på turen og eventuelt få nogle af omkostningerne dækket.

Læs også Naalakkersuisut glemmer åbenhed

Her til svarede Naalakkersuisut, at de da ikke havde noget mod, at KNR eventuelt ville deltage, men gjorde opmærksom på, at pressedækning ikke havde været drøftet med de canadiske værter.

- Det kan derfor ikke nødvendigvis påregnes, at der vil være mulighed for pressedeltagelse i en række af møderne, svarede Naalakkersuisut. 

 

Fuldt booket

Naalakkersuisut så altså stort på egne retningslinjer om at inddrage pressen. Præcis som de gjorde, da turen sidste år gik til Australien.

Læs også Vittus beklager: Der var ikke plads

Herudover skrev Naalakkersuisut, at det ikke var muligt at få flere billetter, da ruterne var fuldt booket.

- Men I kan selvfølgelig selv tjekke med rejsebureauet, lød den venlige opfordring.

 

Svarede ikke

KNR vendte herefter tilbage med en forespørgelse om, hvilke dele af turen man kunne deltage i, og om KNR kunne deltage i et besøg i en uranmine.

Naalakkersuisut svarede ikke på, hvad KNR kunne deltage i, men skrev at det ikke var lykkes at arrangere et besøg i en mine.

Læs også Krarup revser ensidig information

Naalakkersuisut skriver herefter i en pressemeddelelse, at de mener, at KNR's kritik er skudt forbi, når det fremføres, at pressen ikke blev inddraget.

 

Måtte gerne rejse til Canada

Hverken Sermitsiaq.AG eller KNR blev dog inviteret eller oplyst om turen.

KNR fik dog at vide, at Naalakkersuisut ikke ville stoppe stationen fra at selv at rejse til Canada, og at man måske kunne deltage i udvalgte møder og arrangementer.

Læs også Avataq om åbenhed: Kæmpe løftebrud

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt