Vittus beklager: Der var ikke plads

Vittus Qujaukitsoq gør det klart, at der er plads til forbedringer, når det gælder inddragelsen af pressen på råstofområdet.
22. juni 2015 13:11

Naalakkersuisuts skriver i et notat at de vil inddrage pressen i informationsture om råstofprojekter. Det sker bare ikke.

Senest var en delegation ledet af Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq og borgmester Jørgen Wæver Johansen i Canada, hvor de hørte om de canadiske erfaringer med uranminedrift.

Lige som ved sidste års urantur til Australien for medlemmer af Naalakkersuisut og Råstofudvalget var pressen heller ikke inviteret med til Canada på turen i denne uge.

 

Ikke plads til pressen

Qujaukitsoq gør det klart, at årsagen primært er praktisk.

- Jeg tror, at det først og fremmest er af praktisk årsag, at der ikke er inviteret nogen fra pressen. Det har været meget restriktivt med hensyn til de pladser, der er har været.

Læs også Naalakkersuisut glemmer åbenhed

Qujaukitsoq forklarer, at delegation fra Selvstyret og Kommune Kujalleq var på 11 mand, og det er lige på grænsen til, hvad der var pladser til på denne tur.

 

Plads til forbedring

KNR havde henvendte sig til Selvstyret for at kunne komme med, men det var ikke muligt på grund af pladsmangel.

Qujaukitsoq gør det også klart, at der til gengæld er  plads til forbedring.

- Jeg tror sagtens vi kan forbedre pressens deltagelse. Det er der ingen tvivl om. Vi skal da selvfølgelig kigge på alle de muligheder, hvor der er mulighed for pressens tilstedeværelse i alle mulige sammenhænge, så det må jo prøve at gøre bedre.