Havnene i Maniitsoq og Aasiaat renoveres for 72 millioner kroner, hvis de skal kunne fungere optimalt.Foto: KNR / Andreas Wille

Naalakkersuisoq: 25 millioner skal bruges til havne i Maniitsoq og Aasiaat

Naalakkersuisut foreslår at vil bruge den samlede renoveringsbeløb på 25 millioner kroner til renovering af havne i to byer. Bygdernes sammenslutning er utilfreds.

Der er omkring 150 havne rundt om i landet. De fleste af dem trænger til en omgang renovering og har et renoveringsefterslæb på 270 millioner kroner. Det kan man læse i Selvstyrets rapport fra sidste år om efterslæb på renovering af landets havne.

Men Naalakkersuisut vil afsætte 25 millioner kroner i næste år finanslov. Og det er planen at pengene skal bruges på renovering af havnene i to byer.

- Vi vil starte det sted, hvor det trænger mest, og havnene i Maniitsoq og Aasiaat er nedslidte, siger naalakkersuisoq for infrastruktur, Erik Jensen (S) til KNR.

Men de afsatte 25 millioner kroner er slet ikke nok til renovering i de to byer. Ifølge rapporten fra februar i år skal havnene i Maniitsoq og Aasiaat renoveres for 72 millioner kroner, hvis de skal kunne fungere optimalt. Derfor bliver de to havne ikke renoveret fuldstændigt.

Bygdernes sammenslutning: Hvad med os? 

I dette bygderige land skaber det ikke glæde, at der fra Naalakkersuisut er afsat penge til renovering af havne i to byer. Formanden for bygdernes sammenslutning opfordrer Inatsisartut-medlemmerne til at arbejde for renovering af havne i bygderne.

- Vi er også borgere. De (Inatsisartut) bør handle på det, vi har fremlagt. Vi har NEMLIG haft de samme problemer i mange år, siger Karl Petersen.

LÆS OGSÅ Umiarsualivinnut amigaatit  270 koruunit milliuunit

Han tager Iginniarfik som eksempel på problemer i bygderne. Formanden mener at fragtskibene ikke kan losses forsvarligt dér.

- Der er en butik i Iginniarfik, men der er ingen kajanlæg. Losningen foregår på pontonbroen, som er beregnet til borgerne. Hvad gør man, hvis der sker en ulykke? Siger Karl Petersen.

Han påpeger også, at kajanlægget i Qaarsut står på bunden af havet, når det er lavvande.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl