Krav om isolation for rejsende til Danmark

I morgen træder nye krav om isolation i kraft for borgere, der rejser til Danmark.
Uanset om man rejser ind i Danmark via en lufthavn eller ved sø- og landegrænser, gælder de nye regler om test og isolation. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
06. februar 2021 18:24

Fra i morgen den 7. februar skal de fleste borgere, der rejser til Danmark gå i isolation i ti dage og lade sig teste for coronavirus.

Reglerne gælder til 28. februar. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Uanset om man rejser ind i Danmark via en lufthavn eller ved sø- og landegrænser, gælder reglerne om test og isolation. Man må dog bryde isolationen, hvis man efter fjerdedagen fra indrejsetidspunktet har fået foretaget en covid-19-test, der er negativ.

Bøde hvis man bryder regler

Desuden skal dem, der ankommer til Danmark med fly fra udlandet, have taget en lyntest for coronavirus, inden de forlader lufthavnen. Rejser man til Danmark via sø- og landegrænser, skal man tage en lyntest inden for et døgn efter indrejse.

Hvis man bryder reglerne, risikerer man en bøde på 3500 i førstegangstilfælde. Børn under 15 år er ikke omfattet af reglerne. Det samme gælder personer, der af medicinske årsager eller på grund af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få taget en lyntest.