IA langer hårdt ud efter Siumut og Hardenberg

IA's Aqqaluaq B. Egede langer hårdt ud efter Siumut og Svend Hardenberg i forbindelse med fyringen af Siumuts nu detroniserede folketingsmedlem Nick Nielsen.
19. februar 2015 06:32

IA's medlem af Inatsisartut, Aqqaluaq B. Egede kalder en for en skandale og for totalt uhørt, at Selvstyrets øverste embedsmand, chefen for formandens departement, Svend Hardenberg ifølge pressen i sin tid skrev til Siumuts nu detroniserede folketingsmedlem Nick Nielsen og krævede, at han skulle dementere sine udtalelse, om, at Naalakkersuisut havde sovet i timen i forbindelse med Greenland Contractors tab af servicekontrakten på Thulebasen.

LÆS OGSÅ Nick Nielsen har svært ved at forstå sin fyring

Ifølge Aqqaluaq B. Egedee burde Svend Hardenberg have takket nej til den opgave og rågivet Naalakkersuisitt om den rette fremgangsmåde, sådan som en ordentlig embedsmænd bør gøre.

I modstrid med magtens tre-deling 
- Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, bør samtidig vide, at folkevalgt - uanset om de sidder Inatsisartut, kommunalbestyrelser eller i Folketinget ikke kan afkræve dementier af Naalakkersuisut. Det er i klar modstrid med magtens tre-deling, som jeg håber Kim Kielsen er bekendt med, skriver Aqqaluaq B. Egede, der tilføjer, at tilliden til Svend Hardenberg allerede var tyndslidt, inden valget blev udskrivet, og den holdning er ikke ændret med den nuværende sag.

LÆS OGSÅ Nick fyret for at pege fingre ad Naalakkersuisut

Aqqaluaq B. Egede opfordrer de øvrigt partier i Inatsisartut til at tage afstand fra den fremgangsmåde, der er brugt overfor Nick Nielsen.
 
- Især er det vigtigt, at koalitionens partier tager klart afstand. Ellers kan vi jo aldrig vide, om det Selvstyrets øverste embedsmand, der bestemmer indholdet af koalitionspartiernes ordførerindlæg, understreger han.

LÆS OGSÅ Olsvig kritiserer Siumuts regeringsførelse