Nick Nielsen har svært ved at forstå sin fyring

Nick Nielsen forstår ikke, hvorfor han blev fyret som suppleant i Folketinget
Nick Nielsen Foto © : Paalu Møller/KNR
Skrevet af Sandra Meinecke
12. februar 2015 18:01

Den fyrede 2. suppleant i Folketinget for Siumut, Nick Nielsen, har indtil i dag ikke villet udtale sig om sin fyrring, men blot henvist til det afskedsbrev, han modtog fra sit parti.

 

Men nu forklarer Nick Nielsen til KNR, at han ikke forstår baggrunden for fyringen og undrer sig over, at han er blevet bedt om at dementere noget, som han mener, han aldrig har sagt.


LÆS OGSÅ Nick fyret for at pege fingre ad Naalakkersuisut

 

Nick Nielsen forklarer, at han sammen med naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujankitsoq, blev enige om, at der ikke var noget at dementere.

Men det var formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, uenig i, og derfor blev Nick Nielsen fyret, lyder det. 

-Jeg kan jo ikke sige så meget andet end, at jeg har taget det til efterretning - men der er mange ting, som jeg ikke forstår i den her sag.

Hvad forstår du ikke?

-Hvad der egentlig er grundlaget for, at jeg skal afskediges på den her måde. Også fordi der er forskellige udlægninger af sagen - meget forsigtigt siger jeg, jeg er sikker på, at der har været i samarbejde, udtaler Nick Nielsen og tilføjer:

-Jeg siger ikke, at der har været et tæt samarbejde. Det har jeg aldrig sagt. Og alle de taler, jeg har holdt, kan hentes ned fra Folketingets hjemmeside.

 

 LÆS OGSÅ: Doris Jakobsen returnerer til Folketinget

 

Hvorfor tror du, at den bemærkning får så store konsekvenser?

- Det ved jeg ikke. Det er det, jeg har svært ved at forstå. Hvorfor skal jeg dementere og fortælle Kim Kielsen og offentligheden, at der ikke har været et samarbejde? Det forstår jeg ikke, for alle selv Naalakkersuisut og den danske udenrigsminister taler om, at der har været et tæt samarbejde.

I går forklarede Suimuts partiformand og formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, at årsagen til fyringen skyldes, at Nick Nielsen ikke har løftet opgaven med at repræsentere partiet og Grønland i Folketinget.