Doris Jakobsen returnerer til Folketinget

Siumut-ledelsen har bedt Naalakkersuisoq for sundhed og nordisk samarbejde, Doris Jakobsen, om at genindtræde i Folketinget indtil det kommende folketingsvalg. Derfor har hun søgt om orlov fra Naalakkersuisut.

Det skriver Selvstyret i en pressemeddelelse.

Doris Jakobsen (Siumut) vendte hjem fra Danmark i forbindelse med valget sidste år og blev efterfølgende præsenteret som en del af Kim Kielsens regering. Men nu er hun blevet bedt om at vende tilbage til Folketinget, hvilket hun har accepteret, siger hun til KNR.

Læs også Her er navnene på det nye Naalakkersuisut

- Særligt Thulesagen har vist, at det er vigtigt at have et medlem i Folketinget med erfaring, og som kan samarbejde med Naalakkersuisut. Derfor har jeg velvilligt givet Doris Jakobsen orlov fra hendes hverv som medlem af Naalakkersuisut indtil Folketingsvalget, sådan at (Siumuts) og Grønlands tilstedeværelse i Folketinget styrkes, skriver Naalakkersuisut-formand Kim Kielsen i sin begrundelse til rokaden.

Doris Jacobsens to ressortområder bliver fordelt på Martha Lund Olsen, som overtager sundhedsområdet, og Vittus Qujaukitsoq, som tager sig af det nordiske samarbejde.

Hun blev præsenteret i Kielsens Naalakkersuisut den 10. december, hvor Nick Nielsen overtog midlertidigt overtog Doris Jakobsens plads i Folketinget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt