Nick fyret for at pege fingre ad Naalakkersuisut

Den pludselige genindsættelse af folketingsmedlemmet fra Siumut Doris Jakobsen handler om mangel på tillid mellem Siumut baglandet herhjemme og suppleanten Nick Nielsen, lyder det fra formanden for Naalakkersuisut.
Nick Nielsen debuterer på Folketingets talerstol Foto © : Simon Uldum/KNR
12. februar 2015 07:04

- Det er vigtigt at vi står sammen. At man har et bredt kendskab til sagen om Thule-kontrakten, og hvordan man arbejder i Folketinget, siger formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og fortsætter:
 
- Forskellige præsentationer om sagen har vist, at der er problemer med at løfte opgaven. Derfor har jeg ønsket og opmuntret Doris (Jakobsen red.) til komme tilbage til Folketinget.

LÆS OGSÅ Doris Jakobsen returnerer til Folketinget

Kim Kielsen peger på, at Nick Nielsens udtalelser om Naalakkersuisut under en hasteforespørgsel i Folketinget om thulebasen, er roden til tillidsbruddet.

- Vi krævede en rettelse tilbage den 21. januar, men den har vi aldrig fået, siger Kim Kielsen.
 
- Hvad skulle der rettes på?
 
- Under debatten blev der klart fremlagt, at Naalakkersuisut havde kendskab i forskellige sager. Det er ikke rigtigt, derfor har vi besluttet, at Nick Nielsens arbejde for Siumut i Folketinget skal stoppe.
 
I folketingssalen for nylig spurgte Dansk Folkepartis Søren Espersen: Om Siumut-regeringen har været med ved samtlige forhandlinger, der har været om Thule-kontrakten.
 
Til det svarede Nick Nielsen.

- Jeg er ret sikker på, at i denne sag har den grønlandske regering, Naalakkersuisut, haft en tæt dialog med den danske regering - det er jeg ret sikker på.

LÆS OGSÅ Nick Nielsen forvirret over fyring

Få minutter efter bekræfter Nick Nielsen i salen, at han bestemt mener, Naalakkersuisut har været med hele vejen.
 
- Med de orienteringer, jeg har fået, har jeg fået den forståelse, at de har haft et tæt samarbejde med og en tæt relation til den danske regering.
 
Det var de udtalelser, der åbenbart gjorde, at Kim Kielsen måtte skride til handling.
 
- Det handler ikke om mangel på samarbejde, hvad angår Nick og os. Men det handler alene om, om vi kan have tillid til hinanden, siger formanden for Naalakkersuisut og for Siumut, Kim Kielsen, til KNR.