Nick Nielsen forvirret over fyring

Nick Nielsen stiller sig i dag uforstående overfor sin fyring i går som Siumuts folketingsmedlem, en fyring, der betyder, at Doris Jakobsen får orlov fra Naalakkersuisut og genindtræder som medlem af Folketinget.
Nick Nielsen på talerstolen i Folketinget Foto © : Simon Uldum/KNR
11. februar 2015 10:58

Naalakkersuisut-formand, Kim Kielsen, forklarer, at det er Nick Nielsens håndtering af sagen omkring det fælles dansk-grønlandske selskab Greenland Contractors tab af servicekontrakten på Thule Air Base, der har fået Siumuts partiledelse til at skride til fyringen af ham.

Han skal tilsyneladende have kritiseret det tidligere Naalakkersuisut for ikke have gjort nok for at fastholde de gældende aftaler mellem Danmark-Grønland og USA omkring servicekontrakten. En sag som oppositionspartiet IA har krævet en uvildig undersøgelse af.

LÆS OGSÅ Doris Jakobsen returnerer til Folketinget

Siumuts partiformand og formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, tilkendegav i går i en kort skriftlig kommentar, at Nick Nielsen ikke havde løftet opgaven med at repræsentere Siumut og Grønland i Folketinget.


- Særligt Thulesagen har vist, at det er vigtigt at have et medlem i Folketinget med erfaring, og som kan samarbejde med Naalakkersuisut, sagde Kim Kielsen til KNR.

Forvirret over forløbet
Nick Nielsen tager ikke telefonen i dag, men har på sin Facebook-side lagt fyringsseddelen fra Siumut. Og han giver udtryk for stor forvirring om forløbet, der nu udelukker ham fra Folketinget.


- Mange har spurgt mig, hvad der sker? Jeg vedlægger brevet som jeg fik i dag. Jeg har ikke mere viden end det. Jeg har heller ikke været med til mødet om min afgang. Derfor ved jeg ikke så meget og kan ikke svare på spørgsmål, understreger Nick Nielsen.

LÆS OGSÅ Doris: Kims ønske tager jeg til efterretning

Siumuts beslutning betyder, at Doris Jakobsen genindsættes i Folketinget indtil næste folketingsvalg, der senest skal holdes den 14. september i år. Hendes sagsområder fordeles mellem Martha Lund Olsen og Vittus Qujaukitsoq.