Doris: Kims ønske tager jeg til efterretning

Det siger Doris Jakobsen til KNR og samtidig gør opmærksom på, at hun efter Folketingsvalget kommer tilbage som Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordiske anliggender.
Skrevet af Laura Aggernæs
10. februar 2015 20:18

 

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen har her til aften sendt en pressemeddelelse ud, hvori han svarer på, hvorfor Doris Jakobsen nu vender tilbage til Folketinget.

- Særligt Thulesagen har vist, at det er vigtigt at have et medlem i Folketinget med erfaring, og som kan samarbejde med Naalakkersuisut.

- Derfor har jeg velvilligt givet Doris Jakobsen orlov fra hendes hverv som medlem af Naalakkersuisut indtil Folketingsvalget, sådan at (Siumuts) og Grønlands tilstedeværelse i Folketinget styrkes, siger Kim Kielsen.

- Vi ser frem til, at Doris Jakobsen vender tilbage til sin post som medlem af Naalakkersuisut, når der er valg til Folketinget. Hendes sagsområder er i trygge hænder hos Martha Lund Olsen og Vittus Qujaukitsoq i de få måneder det kommer til at vare, lyder det fra formanden for Naalakkersuisut.

Doris Jakobsens orlov fra Naalakkersuisut har virkning fra i dag.

Nick Nielsen har fungeret som suppleant for Doris Jakobsen, og han er derfor 'ikke trådt ud af folketinget', understreger Kim Kielsen.

- Det er Doris Jakobsen der er medlem af Folketinget, og hun har derfor ret til at vende tilbage til Folketinget, siger han.