VIDEO Olsvig kritiserer Siumuts regeringsførelse

Inuit Ataqatigiits formand, Sara Olsvig, mener, at regeringspartiet Siumut burde have fokus på Grønland i stedet for en stol i Folketinget.
12. februar 2015 11:36

- Hvis det er denne måde, de vil lede landet på, er det bekymrende, siger hun til KNR.

Meldingen kommer, efter at Naalakkersuisoq for sundhed Doris Jakobsen er blevet sendt tilbage til Folketinget for at genindtage sin rolle i Danmark indtil det kommende folketingsvalg. Mens suppleanten Nick Nielsen er blevet vraget.

- Det er meddelt fra partiet (Siumut, red.), at det sker på grund af manglende koordination internt i partiet. Og så kastes departementet, som fylder meget på finansloven, over til en anden, som i forvejen har rigeligt på sit bord, siger Sara Olsvig.

Læs også Nick fyret for at pege fingre ad Naalakkersuisut

Ansvaret for Departementet for Sundhed er pålagt Martha Lund Olsen, der i forvejen er naalakkersuisoq for familie, ligestilling og sociale anliggender.

I Inuit Ataqatigiit mener de derfor, Siumut burde lade Nick Nielsen fortsætte i Folketinget.

- De kunne have besluttet for to måneder siden at lade Doris Jakobsen fortsætte i Folketinget, siger Sara Olsvig, som samtidig synes, at Siumut undsiger vælgernes krydser, når de udskifter Nick Nielsen.

Læs også Doris Jakobsen returnerer til Folketinget

- Jeg er helt sikkert på, at vælgerne valgte deres favorit til Folketinget og ligeledes med suppleanterne, lyder det fra Sara Olsvig.

Doris Jakobsens stol i Folketinget blev ledig, da hun blev naalakkersuisoq for sundhed efter valget sidste år. Førstesuppleanten Vittus Qujaukitsoq er ligeledes en del af Naalakkersuisut, og derfor fik 2. suppleanten Nick Nielsen pladsen i Folketinget.