Foto: Marc-Olivier Bergeron/Flickr Creative Commons

Grønlandsk studenterforening i Aarhus er lukningstruet

Aarhus-afdelingen af Avalak kæmper med manglende interesse for bestyrelsesarbejdet. Uden ny bestyrelse går foreningen i dvale.

Ved den årlige generalforsamling i sidste uge mødte blot fem personer op. Tre af de fremmødte var afgående bestyrelsesmedlemmer.

Dermed har Avalak Aarhus ikke været i stand til at oprette en ny bestyrelse, som kræver minimum fem personer, for det kommende år, og dermed risikerer lokalforeningen at lukke.

LÆS OGSÅ Ingen debat om kommunalvalg hos De Grønlandske Huse

Opråb til medstuderende

Avalak Aarhus har i dag knap 50 medlemmer. Et ganske pænt medlemstal for grønlandske studerende i den andenstørste studieby i Danmark, mener den fungerende formand.

Og fremmødet til foreningens aktiviteter fejler heller intet – tværtimod er arrangementer, herunder i Det Grønlandske Hus i Aarhus, ofte velbesøgt af de grønlandske studerende.

Derfor undrer det også den fungerende formand, at så få er parate til at tage ansvar gennem en bestyrelsespost.

LÆS OGSÅ Fortsat kritik fra Avalak

- På trods af at vi har en masse medlemmer er de tilsyneladende ikke særlig interesserede i bestyrelsesarbejdet, der ligger i foreningen, siger fungerende formand for Avalak Aarhus, Mia H. Chemnitz, til KNR.

Den nuværende bestyrelse sætter dog sin lid til, at flere vil melde sig klar til at involvere sig i bestyrelsen på en kommende ekstraordinær generalforsamling efter et opråb.

- Så håber vi selvfølgelig, at når vi nu lægger kortene på bordet og har meldt ud til vores medlemmer, at vi har det her problem, at de så vælger at dukke op og tage del i bestyrelsesarbejdet, siger Mia H. Chemnitz.

Stadig brug for Avalak

Den grønlandske studenterforening er i dag medlem af bestyrelsen i Det Grønlandske Hus i Aarhus og medarrangør af flere store begivenheder for grønlandske unge i Midtjylland, herunder den årlige jobmesse i Aarhus.

Også rent politisk er der ifølge Mai H. Chemnitz stadig brug for, at Avalak deltager i aktuelle debatter om uddannelses- og andre samfundsforhold og forhandlinger, bl.a. via hovedbestyrelsen i det landsdækkende Avalak.

LÆS OGSÅ Mangel på frivillige kan udfordre støttekorps

Umiddelbart kan Mai H. Chemnitz ikke pege på, hvad der fraholder hendes medstuderende fra bestyrelsesarbejdet. Men hun mener dog, at Avalak kan blive bedre til at oplyse om organisationens arbejde.

- Jeg håber, at hvis vi tydeliggøre, hvad bestyrelsesarbejdet egentlig går ud på, så kan det måske tiltrække nogen flere.

Hvis det ikke lykkes at nedsætte en bestyrelse ved en ekstraordinær generalforsamling, går lokalforeningen i dvale i et halvt år, hvorefter der vil blive indkaldt til et nyt møde.

Nedsættes der heller ikke her en bestyrelse, må foreningen lukke.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt