Fortsat kritik fra Avalak

Foreningen for de grønlandske studerende i Danmark, Avalak, kritiserer det danske uddannelsesloft - også selv om det blev ændret i sidste uge.
Foto © : Simon Uldum
09. februar 2017 14:30

Uddannelsesloftet blev vedtaget i Folketinget før jul og betyder, at studerende i Danmark, inklusiv grønlandske studerende, ikke kan tage to uddannelser på samme niveau. Eller en ny uddannelse på et lavere niveau end den første.

Men efter massiv kritik vedtog et flertal i Folketinget i sidste uge, at man godt må tage en ny videregående uddannelse, hvis der er gået mindst seks år siden den første blev afsluttet.

Ændringerne er en forbedring, men ikke godt nok, udtaler formanden for de grønlandske studerendes forening i Danmark, Avalak, Marie Kahlig, til Sermitsiaq.AG.

- Vores bekymringer er også, hvordan grønlandske studerende rent praktisk forventes at indgå i et uddannelsesloft, som forsinker opstartsmulighederne i seks år?

Hun frygter, at loven vil bremse lysten til at rejse fra familien i Grønland og genoptage et studieliv i Danmark, hvis der skal gå mindst seks år.