Døgnrapport: Flere indbrud og hærværk begået af mindreårige og unge

Fredag morgen oplyser politiet, at de har haft travlt med hærværk, tyveri og indbrud flere steder i ladet. Fælles for alle episoderne er, at de er begået af mindreårige og unge.
Politiet har i løbet af natten haft flere episoder med unge og mindreårige, der har begået indbrud og hærværk. Både i Nuuk og Sisimiut. Foto © : Malik Brøns/ KNR
17. november 2023 09:53

Natten til fredag har politiet fået to anmeldelser om hærværk og indbrud, oplyser vagtchef Malik Olesen.

Den første anmeldelse kom omkring klokken 01:50, hvor politiet i Sisimiut fik en anmeldelse om mindreårige, der var i gang med at lave hærværk mod politiets patruljevogne og og Brugseneeraq i byen.

- Der er tale om fire mindreårige, der har kastet med genstande mod politiets patruljevogne, så ruderne er blevet knust, og der er også blevet knust en glasdør i Brugseneeraq, siger Malik Olesen.

Det lykkedes politiet at få fat i fire mindreårige, som nu er blevet afhørt. Og fordi der er tale om mindreårige, er de sociale myndigheder og børnenes værger blevet inddraget i sagen, og politiet efterforsker videre.

- De fire mindreårige er kendt af politiet. Om det er for lignende hændelser kan jeg ikke umiddelbart se, men vi har haft med dem at gøre tidligere, siger vagtchefen.

Problemer i Nuuk

Også i Nuuk har en mindreårig og en ung været på spil. Lidt over klokken fem i morges modtog ordensmagten en anmeldelse om indbrud på en grillbar i bymidten.

- Indbruddet er sket på grillbaren Centrumgrill, og fordi der er tale om en mindreårig og en under 18, har vi også i denne sag inddraget de sociale myndigheder, fortæller Malik Olesen. 

De to gerningspersoner er også kendt af politiet i forvejen.

Spottet af politiet

Udover de mindreårige og unge har to 18-årige begået indbrud og tyveri mod to spisesteder i Nuuk. De to mænd blev opdaget af politiets patrulje, fortæller vagtchefen.

- Det var vores patrulje, der lavede nogle observationer og pågreb dem med tyvekoster fra et af spisestederne. Derfor er de to personer nu anholdt og skal afhøres, siger vagtchefen.

Også de to personer er kendt af politiet, oplyser vagtchefen. Om det ender med en tilbageholdelse af de to 18-årige, ved politiet endnu ikke.

Tyveri, indbrud og hærværk er noget, som politiet lige for tiden er meget opmærksomme på, fortæller vagtchefen.

Derfor har han også en klar opfordring til borgerne om at holde øje og ringe til politiet, hvis man ser noget, der virker mistænkeligt. Du kan altid kontakte politiet på 70 14 48.