Døgnrapport: Flere indbrud i biler i løbet af natten

Fire unge mennesker har brugt natten på at stjæle fra biler flere steder i Nuuk.
Politiet har natten igennem koncentreret sig om en varevogn med fire unge, der bryder ind i parkerede biler. Foto © : Kalaallit Nunaanni Politiit / Grønlands Politi
24. oktober 2023 10:04

Natten til i dag, har fire unge mennesker været på spil flere steder i Nuuk. De er ifølge politiet kørt rundt i bydelene Nuussuaq og Qinngorput og taget i flere bildøre.

Nogle steder er det lykkedes dem at stjæle ting fra biler. I Nuussuaq lykkedes det dem også at stjæle en bil, oplyser vagtchefen, Ole Hald, fra Grønlands Politi her til morgen.

Politiet får den første af flere anmeldelser om de unge mænd klokken 01.05, hvor en borger i Nuussuaq har set en mørk Toyota Hilux køre rundt.

- Borgeren har set fire unge mænd køre rundt og tage i bildøre på parkerede biler, formenligt i håb om, at nogen af dem er åbne, fortæller Ole Hald.

Ny anmeldelse fra Qinngorput

Den sete bil bliver ikke fundet af patruljen, men politiet får igen en anmeldelse omkring klokken tre, hvor en sort varebil er set i Qinngorput med fire unge mennesker, der også køre og tager i dørene på forskellige biler.

- Klokken lidt over halv fire, får patruljen kontakt med en hvid Toyota Hilux, som viser sig at være stjålet. Føreren af bilen er en 23-årig ung mand, der er i selvskab med tre mindreårige.

- Bilen er stjålet, og de fire unge har nøglen. Det er en af de ting, som vi skal undersøge nærmere nu her efterfølgende, hvor de har skaffet sig den, siger Ole Hald. 

Sociale myndigheder underrettet

Den stjålne bil er sikret ude på stedet, hvor den er standset, og både nøglerne, der hører til den stjålne bil, og ting fra de andre biler, blandt andet et par høretelefoner og nogle højtalere, er sikret af politiet.

Den 23-årige mand, der førte bilen, er blevet sigtet for tyveri af varebilen og at køre uden kørekort, mens de tre mindreårige er bragt hjem til deres forældre, og de sociale myndigheder er underrettet.

- Det vi forestiller os er, at når bilejere her til morgen kommer ud til deres biler, så kan det se ud som om, at bilen er blevet gennemrodet, hvis ikke bilerne har været aflåst.

- Det gør det lidt nemt for tyven, hvis han både kan komme ind i bilen og finde en nøgle for at starte bilen. Det er ikke sikkert, det er sådan, det hænger sammen med hensyn til den stjålne bil, men vi opfordrer til, at man låser sin bil, siger Ole Hald.

Ellers en rolig nat

Til sidst oplyser vagtchefen, at den 23-årige er blevet løsladt igen efter sigtelsen, men ønsker ikke at kommentere på, om politiet kender de unge mennesker i forvejen.

- De tre mindreårige kan vi godt have kendskab til, man kan godt gå og lave nogle gale streger, selvom man ikke er 15 år. Men det er ikke noget, der har haft nogen betydning i forhold til de her sager, siger vagtchefen.

Vagtchefen fortæller, det udover de fire unge mænd har været en rolig nat, hvor intet andet stikker ud fra døgnrapporten.

- Vi har heller ingen anholdte til at sidde hos os, så ser man bort fra de fire mænd, har det været en relativ rolig nat, siger Ole Hald.