Døgnrapport: Hærværk og forsøg på indbrud flere steder i Nuuk

Hærværk, indbrud og forsøg på indbrud begået af unge mennesker har fyldt for politiet det seneste døgn, og politiet vil gerne have offentlighedens hjælp i sagen.
Politiet leder efter de unge mennesker, der natten til i dag har lavet hærværk i Nuuk. Foto © : Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
07. november 2023 10:28

Unge mennesker har været på spil i nattens løb med hærværk, indbrud og forsøg på indbrud i Nuussuaq-bydelen i Nuuk, oplyser vagtchef ved Grønlands Politi Bjørn Bjerregaard tirsdag morgen.

Politiet har natten igennem modtaget flere anmeldelser. Den første kom cirka klokken 00.30 om et indbrud i spisestedet Isikkivik. Igen ved tretiden blev der anmeldt hærværk på nogle entreprenørmaskiner og nogle parkerede biler, oplyser vagtchefen.

- Udover hærværk har de unge forsøgt på indbrud på friskolen i Nuussuaq i Nuuk ved halvfiretiden og muligvis lavet hærværk mod nogle kontorbygninger.

- Der er noget af det, vi ikke er sikre på endnu, og vi er stadig i gang med efterforskningen, men man skal være opmærksom på, at der har været unge mennesker i området, der har lavet hærværk og indbrud samt forsøg på indbrud, siger vagtchefen.

Politiet er på bar bund

Politiet har endnu ikke haft fat i nogle af de unge mennesker, så det er sparsomt med oplysninger, men de har en mulig mistænkt. Den videre efterforskning skal klarlægge, hvad der er sket, så Bjørn Bjerregaard kan ikke sige så meget mere.

- Det vi ved nu er, at der umiddelbart er tale om tre unge mennesker, siger han.

Hvis du har set noget, eller ved noget, der kan hjælpe politiet i eftersøgningen, kan du ringe til politiet på 701448.