Farverige Nuuk skal på turisternes landkort

Nuuk er en lige så interessant by at besøge og en ligeså 'ægte' del af Grønland, som resten af landet. Det mener samarbejdsgruppen bag brandet ’Colourful Nuuk', der netop har lanceret en kampagne, som sætter fokus på hovedstadens kvaliteter set gennem øjnene på de mennesker, der bor i eller besøger byen.
02. juni 2015 13:31

- Vi har ligesom undervurderet eller gjort os selv til sådan en lillesøster, fordi vi ikke har de store isbjerge og at det ikke er her, du umiddelbart får øje på den traditionelle livsform. Men det skal vi holde op med, siger Asii Chemnitz Narup, borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, der fremhæver, at Nuuk som hovedstad har masser at byde på.  

Blandt andet derfor støtter hun og kommunalbestyrelsen den netop lancerede kampagne på de sociale medier, som turistrådet Visit Greenland står bag, der i hele juni måned opfordrer lokalbefolkningen til at uploade billeder og tekst om, hvad de elsker ved Nuuk.

 

Troværdigt indblik i Nuuk

Kampagnen er en videreudvikling af brandet ’Colourful Nuuk’, som Visit Greenland og Sermersooq Business Council skabte sidste år. Men brandet har indtil nu kun været brugt i begrænset omfang, da planen fra start har været at inddrage lokalbefolkningen.

Der er flere præmier på højkant for dem, der deler deres billeder. Og håbet er, at billederne kan være med til at skabe et troværdigt indblik i, hvad Nuuk har at byde på, så potentielle turister kan få et klarere billede af, hvad de kan opleve i hovedstaden.

- Det vi er ude på er at prøve og vise mangfoldigheden og det farverige - altså 'Colourful Nuuk'. Det er jo ikke nødvendigvis alle de her betonbygninger, vi også har. Men det er mere menneskene, som er i Nuuk og deres rummelighed og mangfoldighed, siger Anders Stenbakken, der er direktør i Visit Greenland.

Læs også Visit Greenland lokker amerikanere hertil

 

Myte skal afskaffes

Og så skal kampagnen være med til at vise omverdenen, at Nuuk også er del af det ’ægte’ Grønland.
- Nu har vi bare besluttet, at vi ikke vil ligge under for, at vi ikke er det ægte Grønland. Når jeg går gennem byen, hvis jeg går der sådan 20 minutter, så hilser jeg 80-85 procent af de gange, jeg hilser på folk, på grønlandsk. Så der er jo masser af grønlandsk liv her. Så den myte må vi kaste fra os, siger Asii Chemnitz Narup.

Det er første gang, at Visit Greenland inddrager de lokale i en turismekampagne, og 'Colourful Nuuk' er derfor et pilotprojekt for turistrådet.
Viser det sig at være en succes, er det derfor noget, som Visit Greenland vil overveje at gøre igen.
Hvis du selv vil biddrage med dit billede, kan du læse mere om kampagnen på Visit Greenlands hjemmeside Greenland.com.

Her kan du se de seneste billeder, der er har fået #colourfulnuuk på Twitter og Instagram:

Live Blog ColourfulNuuk