Visit Greenland lokker amerikanere hertil

Grønlands Turistråd, Visit Greenland, satser nu for alvor på at komme ind på rejsemarkedet i USA. Det sker med en række arrangementer i Washington og New York i begyndelsen af maj.
30. april 2015 11:34

Ifølge Visit Greenlands administrerende direktør, Anders Stenbakken, har det nordamerikanske marked voksende betydning for turismen i Grønland. Faktisk er 26 procent af de besøgende på greenland.comfra USA, og det er flere end det samlede antal besøgende fra Danmark og Tyskland.

Samme tendens gør sig gældende i Island. Her er antallet af amerikanere, der besøger landet, vokset med næsten 200 procent i løbet af de sidste fem år.

- Tendensen er helt tydelig. Men det er selvfølgelig ikke et mål blot at skabe interesse for Grønland i USA. Vi skal have amerikanerne til faktisk at rejse hertil, understreger Anders Stenbakken.

LÆS OGSÅ Musik skal lokke turister til landet

Derfor er Visit Greenland med ved tre store arrangementer i New York og Washington i begyndelsen af maj.

Den 6. maj er Visit Greenland vært ved en særlig Grønlandsdag i Det Skandinaviske Hus i New York.

Og i weekenden den 9. -10. maj er der to store arrangementer i Washington, hvor Grønland præsenteres med en række oplevelsestilbud og smagsprøver på grønlandsk kultur med blandt andet film fra Greenland Eyes Filmfestivalen.