Foto: KNR, Namminersorlutik Oqartussat, Karen Motzfeldt, Inuit Ataqatiigiit

Farvel til Inatsisartut Disse medlemmer stiller ikke op

Om knap tre uge bliver det afgjort, hvem der får de eftertragtede 31 pladser i Inatsisartut. Men der er en række politikere som vi allerede nu ved ikke kommer til at sætte sig i de lyse lædersæder i salen efter valget.

Det er især hos Siumut, at der er medlemmer der siger farvel til politik viser de netop offentliggjorte valglister.

De fire siumutter, Lars-Emil Johansen, Martha Lund Olsen, Jens-Erik Kierkegaard og Suka K. Frederiksen vil ikke være at finde på stemmesedlen den 24. april.

Da valget blev godkendt i Inatsisartut, udtalte veteranen Lars-Emil Johansen at hans farvel til politik bliver med vemod, men også med god samvittighed.

LÆS OGSÅ Lars-Emil ringede ud for sidste gang

- Jeg føler virkelig, at mit politiske virke indeholder så mange gode kapitler, at jeg vil nyde at se tilbage her den kommende tid, siger han.

Partikammeraten Jens-Erik Kierkegaard mener også at hans tid i Inatsisartut er ovre og det var en relativt nem beslutning.

- Det har været svært at få familieliv, og det at være politiker på landsplan til at gå op i en højere enhed, siger han.

LÆS OGSÅ Jens-Erik Kirkegaard stopper i politik

Og mens det er hensynet til familien, der har fået Jen-Erik Kierkegaard til at stoppe, så var det professionelle interesser, der allerede tilbage i september sidste år trak Martha Lund Olsen ud af politik, da hun tog imod jobbet som socialdirektør i Kommuneqarfik Sermersooq. Dengang sagde hun:

- Jeg har arbejdet med social- og børneområdet det meste af mit voksne liv. Og jeg har været politiker siden 2013. Derfor bliver det ikke mærkeligt for mig, at lægge politikeren fra mig og arbejde i embedsværket, sagde Martha Lund Olsen.

LÆS OGSÅ Suka K. Frederiksen genopstiller ikke

Landets første Naalakkersuisoq for selvstændighed Suka K. Frederiksen er af flere blevet opfordret til at stille op, men den 7. marts afviste hun på facebook og takkede vælgerne.

Ud over de fire Siumutter bliver det også et farvel til Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit, der kaldte det en svær beslutning, men at hun vil prioritere sit medlemsskab af Folketinget.

- Jeg kan mærke, at jeg har en stor politisk tyngde i Folketinget, og det vil jeg gerne fokusere mine kræfter på, siger hun.

LÆS OGSÅ Aaja Chemnitz stiller ikke op til Inatsisartut

 

Kommentarer