Aaja Chemnitz stiller ikke op til Inatsisartut

Inuit Ataqatigiits Aaja Chemnitz Larsen stiller ikke op til det kommende valg til Inatsisartut. Hun har besluttet sig for at bruge sine kræfter i Folketinget, fortæller hun til KNR.
Foto © : Anne-Katrine B. Olsen
Skrevet af Kenneth Elkjær
29. marts 2018 12:50

I september sidste overtog Aaja Chemnitz Larsen ellers en plads i Inatsisartut efter Ane Hansen, der i stedet blev borgmester i den nye Kommune Qeqertalik.

Men efter knap seks måneder med et dobbeltmandat har hun truffet et valg.

- Det er en svær beslutning at nå til. Men vi er mange gode kandidater fra Inuit Ataqatigiit, og jeg kan mærke, at jeg har en stor politisk tyngde i Folketinget, og det vil jeg gerne fokusere mine kræfter på, siger hun.

LÆS OGSÅ Aaja vil prioritere arbejdet i Folketinget

Senest juni 2019 skal der være valg til Folketinget i Danmark. Aaja Chemnitz Larsen vil ikke endegyldigt bekræfte, at hun stiller op til et kommende Folketingsvalg, men siger dog:

- Jeg er rigtig glad for arbejdet i Folketinget, og vi må se, hvad tiden viser. Men jeg føler, jeg kan gøre en forskel for Grønland, siger hun til KNR.

Hun vil deltage i den kommende valgkamp her i landet, hvor hun vil kæmpe for, at Sara Olsvig vinder magten her i landet.
 
Ved det seneste valg til Inatsisartut i 2014 fik Aaja Chemnitz Larsen 278 stemmer, hvilket gjorde hende til den fjerde mest populære politiker i Inuit Ataqatiqiit. Ved Folketingsvalget i 2015 fik hun 2541 personlige stemmer.