Foto: IA

Aaja Chemnitz kan se frem til millionhyre for dobbeltmandat

Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen træder fredag ind i Inatsisartut, da hun har valgt at afbryde sin orlov. Dermed kan hun også se frem til at modtage vederlag fra både det danske og grønlandske parlament.

Inuit Ataqatigiits store politiske profil Aaja Chemnitz Larsen kan se frem til at få to parlamentposter at passe fremadrettet. Partiet har torsdag eftermiddag meldt ud, at Ane Hansen træder ud af Inatsisartut for at passe sin post som borgmester i Qeqertalik.

Aaja Chemnitz Larsen kommer dermed til at passe sit parlamentariske arbejde i både Danmark og Grønland. Til gengæld kan hun se frem til at få løn fra både Folketinget og Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Èt dobbeltmandat afløser et andet

Folketingsmedlemmer modtager hver måned 51.358 kroner om måneden før skat. Derudover kommer et omkostningstillæg på 5047 kroner, som der ikke skal betales skat af.

I Inatsisartut er lønnen en smule mindre. Her tjener de 31 medlemmer hver måned 41.854 kroner før skat.

Aaja Chemnitz Larsen ønsker ikke at forholde sig til sin årsløn på mere end 1.1 million kroner om året.

- Jeg forholder mig til de vederlag, der er i Folketinget og Inatsisartut, og så har jeg egentlig ikke så meget mere at sige til det, siger hun og uddyber alligevel:

- Jeg har ikke valgt det politiske arbejde på grund af lønnen, det har jeg aldrig gjort, og sådan vil det også være fremadrettet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt