Suka K. Frederiksen genopstiller ikke

Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug, Suka K. Frederiksen, fra Siumut har meddelt på Facebook, at hun ikke genopstiller til Inatsisartut.
Foto © : KNR
07. marts 2018 20:32

På sin Facebook-profil skriver Siumut-politikeren Suka K. Frederiksen, at hun får mails, hvor hun bliver opfordret til at stille op til valget, men det afviser Frederiksen:

- Tak til vælgerne, som gav mig mulighed for at tjene landet, og masser af nye bekendtskaber, skriver Suka K. Frederiksen onsdag aften på Facebook.

Ved Inatsisartutvalget i 2014 blev Suka K. Frederiksen valgt ind med 172 personlige stemmer. I valgperioden har hun blandt andet været medlem af Naalakkersuisut med ansvar for Selvstændighed, Udenrigsanliggender og Landbrug.

Hun blev dermed det første medlem af Naalakkersuisut med ansvar for Selvstændighed - et departement der blev oprettet som led i dannelsen af den nuværende koalition mellem Siumut, IA og Partii Naleraq.

I efteråret var Suka K. Frederiksen igennem et sygdomsforløb, efter at hun fik konstateret kræft. Hun havde orlov fra Naalakkersuisut fra slutningen af august men vendte tilbage til jobbet i november.

LÆS OGSÅ Suka på vej tilbage efter kræft i tungen

LÆS OGSÅ Tiende Naalakkersuisut-medlem er født