Opposition: Der skal laves en klar lovgivning om HFO

Naalakkersuisut skal komme med en klar udmelding om bunkerolien HFO, mener oppositionspartierne. Der skal laves en klar lovgivning, som ikke kan misforstås, lyder kritikken.

Store skibe bruger det stærkt forurenende tunge bunkerolie - HFO - som brændstof i de grønlandske farvande. Olien er forbudt i mange andre lande på grund af dets skadelige påvikning af miljøet.

Men Naalakkersuisut vil ikke tage stilling til bunkerolien, da de mener, at de mangler viden om konsekvenserne, hvis brændstoffet bliver forbudt i Grønland.

Oppositionspartiet Inuit Ataqatigiit opfordrer til, at Naalakkersuisut skal give et klart svar om deres holdning til HFO.

LÆS OGSÅ Der er foretaget tilstrækkelige undersøgelser af HFO

Det andet oppositionsparti Demokraterne mener også, at der skal laves en klar lovgivning om olien.

- Vi er ikke fuldt imod HFO, men vi skal passe på vores land. Men vi skal også tjene penge, derfor skal der være en lovgivning, som ikke kan misforstås, der sætter grænser for, om hvor meget der kan bruges, siger Nivi Olsen.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut skal tage stilling til HFO

Hos Samarbejdspartien mener man, at olien helt skal udfases.

- Det koster at være miljøbevist. Og det er så en omkostning, og det er bare, sådan det er. Men vi mener, at det er vigtigere at gå foran med godt eksempel, end at det kommer til at koste lidt mere, siger formanden for Samarbejdspartiet, Michael Rosing.

At promovere Grønland som en af de reneste lande, men på samme tid ikke kan tage stilling til en olie, der forurener miljøet, hænger ikke sammen, mener Demokraterne.

- Det er meget skidt, at Nalakkersuisut ikke kan sige, hvad de mener om olien. Det er ellers her, at vi skal være et par skridt foran, men når det er på tide at stilling, så sker der ikke noget, siger Nivi Olsen.

LÆS OGSÅ RAL sejler på HFO herhjemme - men ikke andre steder

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt