VM-kvalifikation: De her lande kommer til Nuuk

Fem lande skal spille om én plads til VM i håndbold i Nuuk til sommer.
Bruttolandshold håndbold kvinder 2021
Det er første gang, at det grønlandske kvindelandshold i håndbold skal spille VM-kvalifikation på hjemmebane. Foto © : Noah Mølgaard
14. april 2023 14:44

Til juni kommer der gang i Inussivik i Nuuk, når der spilles VM-kvalifikationsturnering til verdensmesterskabet i håndbold for kvinder.

Og nu den sidste fase af planlægningen i gang, hvilket betyder, at NACHC (National America and Caribbean Handball Confederation) endelig kan afsløre, hvilke lande der skal spille i Nuuk.

Det bliver USA, Canada, Mexico, Cuba og Grønland.

Det skriver Grønlands håndboldforbund, TAAK, i en pressemeddelelse.

Alle landende skal spille imod hinanden, og fire ud af de fem nationer ender i semifinalerne. Første kamp spilles 5. juni i Inussivik.

De sidste forberedelser

Ifølge TAAK bliver der arbejdet hårdt for at få de sidste ting på plads. Det er blandt andet klargøring af transport, arene og logistik, og så skal der findes frivillige.

- Vi glæder os, og vi kan ikke takke nok for den opbakning, vi oplever frivilligt og fra sponsorerne. Det bliver intenst, og vi håber, at alle får en rigtig god oplevelse, skriver Arnanguak Steenholdt, næstforkvinde for TAAK, i pressemeddelelsen.

De fem lande skal konkurrere om én plads til årets VM i håndbold.

Det er første gang, at det grønlandske kvindelandshold i håndbold skal spille VM-kvalifikation på hjemmebane.

Danmark, Norge og Sverige er værtslande for VM, som spilles fra 30. november til 17. december 2023.