Børneråd får nye medlemmer

Børnerådet har fået nye medlemmer for de næste tre år. Børnerådet sætter blandt andet rammer for og hjælper børnerettighedsinstitutionen MIO.
Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
07. januar 2019 19:06

Naalakkersuisut har nedsat det nye Børneråd der i første omgang skal fungerer i perioden 2019 - 2021. Børnerådet hjælper Børnetalsmanden Aviâja Egede Lynge i arbejdet på børneområdet 

Børnerådet består af 7 medlemmer, hvoraf Børnetalsmanden indgår som fast formand for rådet. Naalakkersuisut har udpeget Børnerådets 6 nye medlemmer. 3 af medlemmerne er indstillet af organisationer, foreninger m.v., der arbejder med børns vilkår. De resterende 3 medlemmer er indstillet af offentlige myndigheder samt offentlige og private institutioner for børn.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut nedsætter børneråd

Børnerådet er tværfagligt sammensat og bidrager med bred faglig viden om blandt andet; børns opvækst og udvikling, børns skoleliv, børns kultur- og fritidsliv, børns sundhed, børns retstilling, og børn med særlige behov. Børnerådet er ligeligt sammensat af mænd og kvinder.   

Børnerådet har til opgave at fastsætte børnerettighedsinstitutionen MIO’s årlige fokus- og indsatsområder og bistår samtidig  Børnetalsmanden med at udvikle strategier på børneområdet, herunder strategier der sikrer kontakt til og kommunikation med børn.

LÆS OGSÅ MIO skal lære forældre om børns rettigheder på TV

Det nye Børneråd består af lærer Aka Grønvold, erhvervsfisker Toku Oshima, psykolog Arkalo Abelsen, socialrådgiver Peter Brix Adsersen, sygeplejerske Dina Berthelsen, og advokat Anders Meilvang.