Foto: Jonas Løvschall-Wedel

WWF føler sig misforstået

Uden produktionsanlæg bliver der ikke overfisket i Qaanaaq, siger KNAPK - Vi er helt enige, lyder svaret.

Det skaber undren hos WWFs mand i Nuuk, at KNAPK melder så kraftigt ud mod Verdensnaturfonden.

Kaare Winther Hansen ærgrer sig over, at forholdet til KNAPK endnu engang ryger under frysepunktet, og så peger han på, at der set fra hans stol er tale om misforståelser. 

Misforståelsen bunder i at WWF ikke er bekymret over det nuværende fiskeri, men fremtidige fangstmængder, hvis Naalakkersuisuts planer bliver gjort til virkelighed.

Læs også KNAPK: WWF håner os

I KNAPKs pressemeddelelse peger formand Henrik Sandgreen på, at så længe der ikke er et produktionsanlæg i ved Qaanaaq, så er der ikke noget problem.

- Der er vi jo fuldstændigt enige med KNAPK, men det er jo Karl-Kristian Kruses planer om at lave produktionsanlæg, som kan give problemer for den her bestand i Qaanaaq, siger Kaare Winther Hansen, WWF.

Svar til naalakkersuisoq

Han peger på, at WWFs udmelding jo var et svar til naalakkersuisoqs kronik, hvor han gjorde det klart, at han ønsker et produktionsanlæg i Qaanaaq.

- Hvis man får produktionsanlæg i Qaanaaq området, så kan man jo lige pludelig indhandle helt andre mængder, end det der er tale om nu. Det nuværende fiskeri i Qaanaaq området er vi ikke bekymret over overhovedet, siger Kaare Winther Hansen, WWF.

Læs også Biolog kalder på forvaltningsplan

Naturinstituttet gjorde det forleden klart i Radioavisen, at de mener, at der er behov for en forvaltningsplan for Qaanaaqområdet, som kan sikre at fiskeriet bliver udviklet i et roligt tempo, og der bliver skabt større viden om bestanden.

WWF mener her, at det er meget vigtigt, at man får undersøgt bestanden, før man laver nogle store investeringer i et produktionsanlæg i Qaanaaq,

- Og måske fisker bestanden ned over nogle ganske få år. vi ønsker at der kommer en varig indtjening i området, og vi støtter fuldt op om Naturinstituttets forslag om, at der kommer en forvaltningsplan.

Læs også WWF bifalder Kruses udmelding

Læs også Kruse langer ud efter WWF

 

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt