KNAPK: WWF håner os

Det er anstrengende at høre på Verdensnaturfonden WWF udtale sig om hellefiskefiskeri i Qaanaaq.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
10. marts 2016 05:51

Fisker- og fangerorganisationen KNAPK tager i en pressemeddelelse onsdag i skarpe vendinger afstand fra WWFs indvendinger mod at øge hellefiskefiskeriet i Qaanaaq.

- Det man hører og læser fra WWF er anstrengende, ubehageligt og en hån mod fiskere og fangere i hele Grønland, udtaler Toku Oshima på vegne af fangerne i Qaanaaq.

Læs også WWF bifalder Kruses udmelding

Samtidig bakker fiskerne og fangerne op om naalakkersuisoq Karl Kristian Kruse (S) i hans kritik af WWF.

Kritikken kommer efter, at WWF har påpeget, at der mangler viden om havområdet ud for Qaanaaq, og at det derfor kan være risikabelt at eskalere fiskeriet for hurtigt. En udmelding som KNAPK ser som en hån.

KNAPKs formand Henrik Sandgreen peger på, at hellefiskefiskeriet kun lige er begyndt. Så længe der ikke er oprettet et produktionsanlæg ved Qaanaaq kan man ikke regne med en væsentlig øgning i fiskeriet.

- WWF er en stor organisation globalt med 6000 ansatte og desværre er det nu blevet en hverdagsting at WWF afdelinger chikanerer vore fiskere, udtaler Henrik Sandgreen.

Læs også Kruse langer ud efter WWF

Han oplyser at KNAPK af samme årsag har måttet afbryde "et ellers udmærket" samarbejde om miljøspørgsmål.

Fisker- og fangerorganisationen efterlyser at WWF udviser åbenhed og fremlægger dokumentation for sine udsagn om overfiskeri.