Vittus anerkender erhvervslederkritik

Efter Future Greenland-konferencen i sidste uge kritiserede private erhvervsfolk det offentlige for, at sagsbehandlingstiden i Selvstyret går alt for langsomt, for meget bureaukrati og for dårligt samarbejde. Naalakkersuisoq for erhverv genkender kritikken.
Vittus Qujaukitsoq Foto © : KNR
12. maj 2015 15:06

Tre erhvervsfolk kritiserede det offentlige for, at sagsbehandlingen går alt for langsomt - hvis der overhovedet sker noget. Der er for meget bureaukrati og dårligt samarbejde. Naalakkersuisoq for erhverv, Vittus Qujaukitsoq, genkender kritikken, efter at han deltog i Future Greenland. 

- Selvfølgelig har jeg bemærket, at der er et generelt ønske om en hurtigere sagsbehandling fra de offentlige. Det offentlige består jo som bekendt af Selvstyret og kommunerne, siger Vittus Qujaukitsoq.

Læs også Private virksomheder skal skabe Grønlands velstand

 

Uddelegering af ansvar
Han vil blandt andet snakke med de fire kommuner om, hvordan de kan arbejde hurtigere med de forskellige sager, som private virksomheder er involveret i.

Naalakkersuisoq for erhverv siger, at han løbende er i dialog med kommunerne, og at de vil bruge dialogen til at konkretisere, hvilke ansvarsområder selvstyret skal uddelegere til kommunerne.

Efter kritikken af sagsbehandlingen indrømmer han også, at der er samarbejdsvanskeligheder mellem Selvstyret og kommunerne.

Kristian Lennert fra Inuplan kritiserede blandt andet, at der er mere bureaukrati. Vittus Qujaukitsoq genkender kritikken og siger, at erhvervslovgivningen er meget kompleks i forhold til virksomhedernes størrelse.

- Så hvad angår erhvervsområdet kan jeg kun anerkende den kritik, der er kommet, at lovgivningen er for kompleks og måske for bureaukratisk i den måde, vi har sat rammerne for erhvervet, lyder det fra Vittus Qujaukitsoq.

Læs også Forretningsmand revser alt for dansk konference

De tre erhvervsfolk Brian Buus Pedersen, Niels Thomsen og Kristian Lennert kritiserede ligeledes, at der er for lidt samarbejde mellem de offentlige. Vittus Qujaukitsoq forsikrer, at man har taget skridt for at forbedre kommunikationen.

- Jeg kan kun konstatere, at vi alle vil skabe en erhvervsudvikling. Det er også derfor, at vi ønsker det tætte samarbejde skal bære frugt henad vejen.

Vittus Qujaukitsoq efterlyser i øvrigt, at den kritik de tre erhvervsfolk kom med, skal være mere konkret.