Foto: Peter Vest

GBU-formand: Vi kan finde nye landsholdsspillere

Fungerende formand for GBU Gerth Fleischer tager landsholdsspillernes kritik af bestyrelsen i fodboldforbundet helt roligt. Han mener ikke, at det bliver noget problem at finde nye spillere.

Et stort flertal på landsholdet skriver i en pressemeddelelse, at de tager afstand til fyringen af landstræneren Tekle Ghebrelul. Spillerne kalder den nuværende bestyrelse for inkompetent og siger, at de kraftigt overvejer at droppe deres videre deltagelse i landsholdet.

Men det skal landsholdet nok klare, der er andre spillere, der kan tage over, lyder det fra Gerth Fleischer, der tog over som formand, da John Thorsen i sit uge gik i protest.

- Der er masser af fodboldspillere på kysten, der kan være med på landsholdet, siger Gerth Fleischer - og det samme gælder mulige trænere, der kan erstatte den fyrede landstræner, fortæller den fungerende formand.

GBU har lagt Tekle Ghebreluls opførsel ved flere lejligheder til grund for hans fyring. Det billede kan landsholdet ikke genkende, og de mener generelt, at bestyrelsen mangler dokumentation for det, de beskylder den nu fyrede landstræner for.

LÆS OGSÅ Landsholdsspillere raser over Tekle-fyring

20 af landsholdets spillere står bag udtalelsen, der blev sendt til medierne onsdag. De tager kraftigt afstand fra den nuværende bestyrelse og overvejer at boykotte landsholdet, hvis bestyrelsen ikke går af.

- Landsholdets afstand til den nuværende bestyrelse og fyring af træneren, tager vi til efterretning, siger Gerth Fleisher.

Han mener, at landsholdets markante kritik af bestyrelsen mest af alt handler om at skabe en sensation.

Samtidig sætter bestyrelsen spørgsmålstegn ved, hvor spillerne har deres loyalitet. Tekle Ghebrelul er nemlig også træner i klubben B-67, hvor flere af landsholdsspillerne spiller til daglig.  

- Hvis landstræneren ikke havde haft en forbindelse med en bestemt sportsklub, så var problemet aldrig opstået, mener den fungerende formand.

LÆS OGSÅ Fyret landstræner havde fået flere advarsler

Spillernes trussel om at boykotte landsholdet får ikke Gerth Fleischer til at frygte fremtiden, siger han.

-  GBUs arbejde stopper ikke ved, at spillere ikke vil være med i GBU, eller ved, at der ikke er en træner til holdet, siger Fleischer og slutter:

- Der er masser af mulige trænere at finde i landet.

LÆS OGSÅ Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

LÆS OGSÅ Landstrænerfyring skader grønlandsk fodbold

LÆS OGSÅ Landstræner stopper i protest over fyring

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!