Historisk: Amerikanske boksere i ringen mod boksere fra Nuuk

Boksere fra Brooklyn, Queens og New Jersey gæster Nuuk i disse dage i forbindelse med et boksestævne lørdag aften.
Skrevet af Noah Mølgaard
04. maj 2024 14:25

Der venter otte boksekampe i Godthåbhallen Nuummi Illorsuaq Timersortarfik lørdag aften.

Der er tale om et historisk boksestævne, hvor der for første gang er boksekampe mellem amerikanske og grønlandske boksere i Nuuk.

- Det er meget stærke boksere fra USA, der er kommet. Men vi er også klar. Vi har trænet hårdt i flere måneder til det her stævne, siger træner for Fight Club Nanoq fra Nuuk Mahmoud Menaie til KNR.

Og samme melding kommer fra deres amerikanske modstandere, der har boksere med fra New Jersey og New Yorks to bydele Brooklyn og Queens.

- Vi har to boksere fra New York og seks fra New Jersey. De er dygtige boksere fra miljøer, hvor der er mange bokseklubber, siger rejseleder for de amerikanske boksere Ryan Songalia til KNR.

Krigere

Han understreger, at ingen af kampene er vundet på forhånd, selvom de amerikanske boksere har mere kamperfaring.

- Boksere fra Nuuk er rigtige krigere, der kæmper med deres hjerte, og vi er meget spændte på at vise vores evner overfor dem. Der bliver i hvert fald ikke taget let på opgaven fra vores side, siger Ryan Songalia.

Amerikanernes besøg har været undervejs i flere år. Coronapandemien satte en dæmper for planerne for et par år siden, og nu er muligheden opstået igen.

Mahmoud Menaie er sikker på, at bokserne fra Nuuk kan høste kamperfaring fra deres møde med de amerikanske boksere.

Meget smerte

Selvom de amerikanske gæster er ubeskrevne blade i den store bokseverden, er de kommet for at uddele uppercuts og hooks.

- Vi er meget heldigt stillede i New Jersey og New York, fordi der er boksekampe hele tiden. Så selvom en bokser måske kun har bokset i et år eller to, kan vedkommende allerede have fem eller ti kampes erfaring, siger Ryan Songalia.

Han er også sikker på, at der bliver god stemning til bokseaftenen i Nuummi Illorsuaq Timersortarfik lørdag aften.

- Der bliver meget smerte. Vi er godt klar over, at publikum vil holde med vores modstandere, men vi vil gerne vise, at vi også er krigere, og stævnet er til ære for Nuuks borgere, slutter Ryan Songalia.

Boksestævnet begynder klokken 20.00 lørdag aften.