Island Games: Grønlandsk fodbold kommer ikke med

Det lille ø-samfund Orkney har udfordringer med indkvartering af sportsfolk til næste års Island Games, hvor Grønland kommer med.
Fodbold landshold i Tyrkiet 2022 - 2.jpeg
Det grønlandske fodboldlandshold, der har arbejdet mod deltagelse ved Island Games, var uheldige med lodtrækning og kommer ikke med næste år. Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
11. september 2024 13:27

Grønlandske fodboldlandshold kommer ikke med, når over 2.000 sportsfolk fra 24 ø-grupper samles til sportsstævnet Island Games på den britiske ø-gruppe Orkney i juli næste år.

Årsagen skal findes i Orkney, der ligger syd for Skotland.

Det er den største begivenhed, Orkney nogensinde har været vært for, hvor den næststørste by Stromness med 2.000 indbyggere allerede har udfordringer med indkvarteringer.

- Der er begrænsede muligheder for indkvartering. Vi må derfor forvente, at nogle bliver indkvarteret i private huse eller hos værtsfamilier, siger udviklingschef i Grønlands Idrætsforbund, GIF, Poul Petersen til KNR.

Første reserver

Han har sammen med generalsekretær i GIF Jonas Jensen besøgt Orkney i sommer sammen med andre ledere for næste års deltagere ved Island Games.

Begrænsede indkvarteringsmuligheder rammer også grønlandske deltagere.

Der kan kun være 12 fodboldhold både hos herrer og damer. Forsvarende mestre og værterne er sikret plads i turneringen i forvejen.

- Der har været lodtrækning, og desværre var både vores herre- og damelandshold i fodbold ikke blandt de hold, der blev trukket, fortæller Poul Petersen.

Lande, der blev trukket til at være med i fodboldturneringen, har sidste frist i slutningen af september til at bekræfte deres deltagelse.

De grønlandske fodbolddamer er første reserver, mens herrerne ligger i bunden af reservelisten.

Sportsgrene fra Grønland, der er sikret plads til deltagelse, er badminton, atletik, svømning og golf.