Fodboldlandsholdet skal til Tyrkiet

Landstræner i udendørsfodbold Morten Rutkjær har udtaget 18 spillere, der skal spille mod dygtige modstandere i Tyrkiet.
Morten Rutkjær 2021
Der venter aggressive modstandere i Tyrkiet for fodboldlandsholdet Foto © : KAK
Skrevet af Noah Mølgaard
25. april 2024 10:41

Knapt nok er sæsonen i indendørsfodbold futsal fløjtet af, inden første skridt til udendørssæson bliver meddelt.

Det er landstræner i udendørsfodbold Morten Rutkjær, der tager landsholdet med på en tur til Tyrkiet i slutningen af maj. Modstanderne bliver lande, som ikke er medlemmer af det internationale fodboldforbund FIFA. Det er Turkmenistan og Kirgisistan samt en klub fra Tyrkiet, der spiller på højt niveau.

- Det bliver en lærerig modstand, fordi de spiller på en anden måde, end vi gør hjemme i Grønland. Og det vil jeg rigtig gerne have, for det er det, vi møder til Island Games næste år, siger landstræner Morten Rutkjær til KNR.

Aggressive modstandere

Island Games er stævne for små ø-samfund, der afvikles hvert andet år og næste Island Games bliver afholdt på Orkney syd for Skotland næste år.

Truppen til turen til Tyrkiet

Målmænd:
Brian Rosing Kleist, B-67
Akkajuk Mathæussen, Nuuk

Markspillere:
Adam Ejler Hansen, Holbæk
Patrick O. Frederiksen, B-67
Søren Kreutzmann, B-67
Nemo Thomsen, Holbæk
Niels-Erik Eriksen, G-44
Aiko Nielsen, Young Guns
Thomas Høgh, Skjold Birkerød
Mads Andersen, G-44
Karsten Møller Andersen, B-67
John Ludvig Broberg, B-67
Søren O. Kristiansen, G-44
Morten Fleischer, B-67
Angutitaq Broberg, G-44
Mathias Mac Christensen, FC Helsingør
Angutivik Gundel-Colling, B-67

Modstanderne i Tyrkiet har styrke, som de grønlandske spillere ikke er vant til i dagligdagen på kunstgræsbanerne i Grønland.

- Vores kommende modstandere er nogen, der har store ambitioner, og som er ved at forberede sig. De er nogle, der spiller hurtigt, og nogle, der er aggressive, siger Morten Rutkjær.

- De spiller også noget anderledes, end vi er vant til, der gør, at vores spillere skal omstille sig til at agere på en anden måde, og det er det, jeg vil give dem nogle erfaringer i, siger Morten Rutkjær.

Og ifølge den økonomiske ramme for udendørslandsholdet i år, bliver det foreløbigt den eneste landsholdstur til udlandet.