Foto: Peter Vest

Landsholdsspillere raser over Tekle-fyring

Landsholdets spillere tager i en udtalelse kraftig afstand fra fyringen af landstræner Tekle Ghebrelul. De mener, at han er blevet fyret på et forkert grundlag, og spillerne overvejer nu, om de vil spille for landsholdet i fremtiden.

Spillerne skriver i deres udtalelse, som er sendt til pressen onsdag eftermiddag, at de føler sig nødsaget til at kommentere på 'skandalen i GBU', som de kalder situationen.

- Vi er meget oprørte over den pludselige fyring af vores træner Tekle Ghebrelul og efterfølgende aftrædelse af træner Rene Olsen samt forhenværende bestyrelsesformand John Thorsen. De mest bærende og uerstattelige kræfter i grønlandsk landsholdsfodbold.

LÆS OGSÅ Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

Et flertal i GBUs bestyrelse besluttede i sidste uge at fyre Tekle Ghebrelul på grund af usportslig optræden og hans optræden i medierne. Landsholdsspillerne tager afstand fra den forklaring.

- Os bekendt har trænerteamet Tekle og Rene eller hver af dem aldrig opført sig usportsligt på landsholdet i de år vi har haft dem som trænere på landsholdet eller for os der også har haft dem som trænere i andre klubber (...) Det er derfor fuldstændigt uforståeligt for os, hvordan bestyrelsen er kommet frem til en fyring af Tekle.

LÆS OGSÅ Landstræner stopper i protest over fyring

GBU har lagt flere episoder til grund for fyringen af landstræneren. Blandt andet et optrin ved GM i futsal i foråret, hvor Tekle Ghebrelul angiveligt tog fat i en dreng, der ifølge landstræneren havde råbt racistiske gloser efter ham. 

Men det har været svært at bevise, hvad der var op og ned i den sag. Og derfor mener landsholdet spillere, at GBU har begået en 'brøler' ved at lægge episoden til grund for en fyring.

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

GBU nævner flere andre episoder, men landsholdet trup mener, at der mangler dokumentation for, at Tekle Gehbrelul er skyldig i det, han bliver beskyldt for.

- Som landsholdsspillere får vi desværre en følelse af, at historierne begynder at have et system med omfattende manipulering af fakta.

Den højspændte situation i fodboldverdenen har fået mange spillere til at overveje, om de ønsker at repræsentere deres land under de nuværende forhold.

- Vi vil hermed som landsholdsspillere kraftigt overveje at deponere vores videre deltagelse på landsholdet under de givne omstændigheder med den nuværende inkompetente bestyrelse og håber, at hele bestyrelsen uden undtagelse træder tilbage og giver plads til en ny for, at sikre en videre den videre positive udvikling for fodbolden i Grønland.

To spillere har ikke ønsket at medvirke til udtalelsen på grund af deres egen interessekonflikt, men resten af truppen fra sommerens Island Games står bag.

Læs hele udtalelsen her:

udtalelse2.docx

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!