Foto: KNR

Landstræner stopper i protest over fyring

Fodboldlandstræner René Olsen stopper som landstræner efter GBUs bestyrelse har valgt at fyre hans landstrænerkollega, Tekle Ghebrelul.

Landets anden fodboldlandstræner, René Olsen har sagt op som landstræner i protest mod beslutningen om at fyre Tekle Ghebrelul.

Det skriver han i en mail til Grønlands Boldspil Union, GBU.

René Olsen har været landstræner i 12 år men stopper nu med øjeblikkelig virkning som landstræner og koordinator for futsal. Og det skyldes GBU-bestyrelsens fyring af Tekle Ghebrelul, skriver han.

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

- Jeg er meget ked af, at en sag, hvor Tekle bliver udsat for grov fornærmelse og racisme kan medføre, at han afskediges af bestyrelsen på baggrund af et meget usikkert grundlag, skriver han.

Landstræneren fortæller, at sagen har fået ham til at miste tilliden til GBU-bestyrelsens dømmekraft. Blandt andet også fordi formand John Thorsen har meldt ud at han trækker sig fra sin post, fordi også han er uenig i fyringen af Tekle Ghebrelul.

LÆS OGSÅ GBU vil skabe respekt blandt fodboldspillere

- Jeg kan ikke stiltiende acceptere, at bestyrelsen svigter sin ansatte. Bestyrelsen svigter Tekle på et tidspunkt, hvor han har mest brug for opbakning. Jeg brænder for arbejdet med fodbolden af hele mit hjerte, men jeg kan ikke samarbejde med den nuværende bestyrelse, når den handler, som den har gjort, skriver han.

René Olsen har under sin tid som landstræner blandt andet været med til at vinde 4 AWG guldmedaljer og en sølv, 2 Island Games sølvmedaljer og fire futsallandskampe.

LÆS OGSÅ Træner opfordrer til kamp mod racisme i fodbold

LÆS OGSÅ Jeg var klar til at rejse væk

LÆS OGSÅ Spiller udelukket af GBU for racisme

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt