Foto: KNR

Træner efter racisme: Jeg var klar til at rejse væk

- Jeg var ked af det og klar til at rejse fra Grønland, siger fodboldtræner Tekle Ghebrelul efter han tirsdag blev udsat for racisme på de sociale medier efter en fodboldkamp.

Tirsdag spillede B-67 fra Nuuk mod Kagssagssuk fra Maniitsoq. Efter kampen blev et billede delt på det sociale medie Snapchat.

På billedet var af B-67 træner Tekle Ghebrelul og nogle emojis af bananer og aber. Nogle af trænerens venner gjorde ham opmærksom på billedet.

- En af mine venner spurgte om jeg ville se billedet. Han syntes ikke at jeg skulle, men jeg ville gerne se, hvad der foregik. Og jeg havde slet ikke tænkt, at nogen kunne finde på at gøre sådan noget, siger han.

LÆS OGSÅ Spiller udelukket af GBU for racisme

Og det ødelagde den aften for Tekle Ghebrelul, der blev rigtig ked af det. Han har boet 14 år i Grønland og er fodboldlandstræner og træner for Nuuk-klubben B-67.

- Den aften og dagen efter fik jeg følelsen af, at jeg ikke vil bo her i landet mere. Og det sagde jeg også til min klubformand. Jeg sagde nu er det nok, jeg har fået nok, nu er det tid til at rejse væk, for jeg vil ikke se på det her mere, siger han.

Efterfølgende har træneren fået stor opbakning fra venner og bekendte.

LÆS OGSÅ Kâgssagssuk undskylder for racisme

- Heldigvis sagde de fleste: Du skal ikke finde dig i det og du skal ikke rejse på grund af det. Og de sagde det er ikke billedet af hele Grønland. Og det var faktisk rart at få sådan lidt moralsk støtte, siger han.

Tekle Ghebrelul bakker op om GBUs beslutning om at udelukke spilleren bag det racistiske billede, men han mener, at det er vigtigt at fokusere mere på problemet med racisme i sporten, end på den enkelte sag og enkelte spiller.

GBU har valgt at udelukke en spiller fra Kagssagssuk fordi racisme er imod GBUs værdier. Spilleren er udelukket i den kommende vinter- og sommersæson og fra GM.

LÆS OGSÅ Racistisk efterspil ryster landstræner

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt