Træner opfordrer til kamp mod racisme i fodbold

Grønland bør stå sammen om at stoppe racisme i fodbold. Det er ærgerligt for sporten, at den plettes af racisme, når den burde skabe glæde, siger fodboldlandstræner og B-67træner, Tekle Ghebrelul.
23. juli 2017 13:29

- Det er synd for sporten, at den skal plettes af racisme. Vi skal tage fat i problemet og løse det i fællesskab.

Sådan siger fodboldtræner Tekle Ghebrelul efter han tirsdag blev udsat for racisme på de sociale medier efter en fodboldkamp.

Først var han på nippet til at rejse væk efter at have boet i Grønland i fjorten år.

LÆS OGSÅ Jeg var klar til at rejse væk

Men nu opfordrer han i stedet til at idrætsforbund, spillere, trænere og samfund får øjnene op for problemet med racisme i fodbold.

For det er synd, at det går ud over sporten, siger han.

- Jeg synes ikke sporten skal plettes på den her måde. Sporten er god og sund og sporten gør os allesammen glade, når vi dyrker det og har dyrket den. Så hvorfor skal den blakkes på den her måde. Det undrer mig, siger han.

LÆS OGSÅ Spiller udelukket af GBU for racisme

Han mener, at det er fint, at GBU har valgt, at udelukke spilleren bag billedet.

Men han understreger, at for ham er det vigtigt, at se ud over den enkelte sag og erkende at der er racisme i Grønlandsk fodbold, så man kan gøre noget ved det.

- Jeg synes, at det er på tide, at hele Grønland lukker øjnene op og ikke tabubelægger alting og siger nej, sådan er det ikke her og det skal nok gå. Jeg synes, at det er forkert, for de tænker ikke over, hvordan de har det og hvordan de føler, dem der bliver berørt, siger han.

LÆS OGSÅ Kâgssagssuk undskylder for racisme

Han håber, at GBU nu vil sætte sig ned og lave nogle anbefalinger eller tiltag til klubberne.

- Omkring normer og værdier i sporten. Og den respekt, der er omkring modstandere, om de så kommer fra en anden by eller et andet land. Og hvordan vi allesammen skal agere overfor hinanden, siger han.

LÆS OGSÅ Racistisk efterspil ryster landstræner