Uldum går på orlov med stress

Midt i finanslovsforhandlingerne går naalakkersuisoq for finanser og råstoffer på orlov. Anda Uldum er blevet ramt af stress.
Anda Uldum tager en pause fra arbejdet i Naalakkersuisut. Foto © : Nanoq.gl
Skrevet af Camilla Dam
02. november 2015 11:59

Demokraternes 36-årige formand, som ligeledes er viceformand for Naalakkersuisut, går derfor på orlov i de kommende uger.

Situationen har været undervejs den seneste uges tid, og ifølge KNR's oplysninger er Naalakkersuisut næsten klar til at præsentere den rokade, som bliver nødvendig.

 

Læs også Finanslov splitter koalitionen 

 

Succesfuldt formandsskifte

Anda Uldum blev valgt som formand for det socialliberale parti i marts sidste år, da Jens B. Frederiksen trak sig oven på massiv kritik efter ansættelsen i miniselskabet True North Gems.

Og med den tidligere rockmusiker i spidsen fordoblede Demokraterne deres mandater i Inatsisartut til fire ved valget i efteråret 2014. Derefter trådte partiet ind i koalitionsregeringen med Siumut og Atassut, hvor Anda Uldum altså fik den prestigefyldte og udfordrende post som naalakkersuisoq for finanser.

Med ansvaret som finansminister fulgte et underskud i landskassen på 222 millioner kroner for drift og anlæg fra den tidligere regering. Det minus har Naalakkersuisut valgt at vende til plus over en årrække blandt andet ved hjælp af en stærkt kritiseret afgiftspakke og reformer på pensionsområdet.

Læs også Uldum fastslår: Alle bliver påvirket af minus i landskassen

Læs også Anda forsvarer afgift på hellefisk

Det første bud på en afgiftspakke måtte Anda Uldum trække tilbage, da mange inklusive hans egne, demokratiske partifæller i Inatsisartut kritiserede det voldsomt.  Et nyt bud blev præsenteret midt i oktober, hvilket ligeledes har fået en varm modtagelse.

Læs også Naalakkersuisut neddrosler afgiftspakken