Anda Uldum ny formand for Demokraterne

Som forventet valgte Demokraterne i går at udpege Anda Uldum til deres nye formand.
Anda Uldum Foto © : KNR
13. marts 2014 03:36

Det skete på en ekstraordinær generalforsamling i Nuuk i går. Demokraternes tidligere formand Jens B. Frederiksen valgte helt at forlade politik efter kritik af, at han som medlem af Inatsisartut blev ansat som miljø- og sikkerhedschef ved rubin-mineselskabet True North Gems.

Anda Uldum, der er Demokraternes medlem af Inatsisartut og af Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq, lover at videreføre partiets politiske linje. Han ser sin første opgave som at sørge for at brede Demokraternes politik ud til hele landet.

- Jeg har appelleret til, at vi får aktive regionsafdelinger, der kan hjælpe mig og hovedbestyrelsen til at sætte dagsordenen i hele landet, siger han.

Ved sidste landstingsvalg fik Demokraterne ikke noget godt resultat, og halverede antallet af mandater i Inatsisartut fra 4 til 2. Men Anda Uldum er alligevel fortrøstningsfuld.

- Vi skal udbrede vores politik noget bedre - vi tror på Demokraternes politik. Ved sidste meningsmåling var der lille fremgang, så det går i den rigtige retning, men det skal ikke være en sovepude. Vi trækker i arbejdstøjet, lover han.

I har tidligere været i Naalakkersuisut-koalition med IA. Skal det samarbejde videreførs under din ledelse?

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med IA, men jeg vil ikke starte med at udelukke nogen. Lad os se tiden an, efter et valg kommer der samtaler og ud fra dem kommer der aftaler.

Demokraterne valgte Aviaja Karlshøj Poulsen som ny politisk næstformand og Ane Lone Bagger som organisatorisk næstformand.