Thule-samråd bliver for lukkede døre

Det kommende Thule-samråd i Folketinget bliver holdt lukket for offentligheden.
Foto © : Simon Uldum
06. marts 2015 07:46

Det kommende samråd i Folketinget om Thule-sagen 18. marts bliver holdt for lukkede døre.

Det oplyser Grønlandsudvalgets sekretariat.

LÆS OGSÅ Per Aarsleff A/S anker Thule-afgørelse

Det er Venstre, som med støtte fra Inuit Ataqatigiit, Siumut, De Konservative, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance, har indkaldt både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) til et nyt samråd, der skal kaste lys over den stadig mere penible sag om udbudskontrakten på Thule-basen.

En sag, hvor det senest er kommet frem, at Udenrigsministeriet afviste at hjælpe det amerikanske luftvåben med at klarlægge ejerformen af en række bydende selskaber til kontrakten. Det har også vist sig, at selvstyret selv har været med til at blåstemple kriterierne i udbuddet, og at selvstyret var varslet om, at Greenland Contractors I/S stod dårligt i udbuddet.

Et udbud, der altså endte med at gå til det amerikansk-ejet firma, Exelis Service - stik imod en aftale mellem Danmark og USA, lyder kritikken.

LÆS OGSÅ GC: Vi kendte ikke USA’s advarsel om Thule-bud

Modsat det tidligere samråd i sagen i starten af december, bliver dette samråd altså holdt uden adgang for offentligheden, herunder også pressen.

En række forslag til samrådet er blevet trukket tilbage, og det er nu blevet besluttet, at samrådet skal ske for lukkede døre, meddeler Grønlandsudvalgets sekretariat.

LÆS OGSÅ Selvstyret blev advaret om GC’s Thule-bud